Svensk stålproducent väljer Quintiqs plattform för att optimera sin leveranskedjeplanering

Aug 28, 2013, 05:00 ET from Quintiq

S'-HERTOGENBOSCH, Nederländerna, August 28, 2013 /PRNewswire/ --

Quintiq, en global ledare inom planering och optimeringslösningar för leveranskedjor (SCP&O), meddelade i dag att SSAB har valt Quintiqs plattform för att optimera leveranskedjeprocesserna vid sina produktionsanläggningar.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130328/606756 )

SSAB är en ledande tillverkare av höghållfast stål. Företaget har sitt säte i Sverige och har en råstålskapacitet på 6 miljoner ton. Quintiqs lösning kommer att hjälpa bolaget att öka sin leveransprestanda och förkorta ledtiderna för tillverkningen i hela SSAB's EMEA-nätverk.

"Vi är glada över att få erbjuda SSAB den unika transparens och funktionalitet som vår 100 % anpassade SCP&O-lösning på en och samma plattform möjliggör", säger Markus Malinen, affärsenhetschef vid Quintiq. "Vår omfattande verksamhet inom stålplanering och optimering gör oss till en ideal samarbetspartner för SSAB när det gäller att uppfylla nuvarande och framtida verksamhetsmål."

Kort om SSAB

SSAB är en global ledare inom höghållfast stål med mervärde. Bolaget erbjuder produkter som tagits fram i tätt samarbete med kunderna med målet att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i fler än 45 länder och produktionsanläggningar i Sverige och USA. SSAB noteras på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm.

Kort om Quintiq

Varje företag har sitt eget leveranskedjesystem att pussla ihop. Vissa pussel är enorma, andra komplicerade. En del kan verka omöjliga att lösa. Sedan 1997 har Quintiq löst alla dessa pussel med hjälp av en enda programplattform för planering och optimering av leveranskedjan. I dag förlitar sig omkring 12 000 användare i över 80 olika länder på Quintiqs program för att planera och optimera arbetskraften, logistiken och produktionen. Quintiq har sitt säte i Nederländerna och USA samt ett nätverk av kontor över hela världen. Läs mer på http://www.quintiq.com.

Närmare information finns på http://www.quintiq.com. Quintiq finns även på Twitter, Facebook, LinkedIn och YouTube.

Presskontakter:

USA-förfrågningar
Jon Temerlies
Racepoint Group
Tfn: +1-202-349-0859
Quintiq@Racepointgroup.com

EMEA-förfrågningar
Charlotte Poh
Global Marketing Communication Manager
Tfn: +31(0)736910739
pressrelease@quintiq.com

 

SOURCE Quintiq