Telefonica förlitar sig på Technicolor för den strategiska massutrullningen av högupplösta tjänster för deras satellit och kabel-TV-nät

Jan 10, 2014, 07:28 ET from Technicolor

PARIS, January 10, 2014 /PRNewswire/ --

Technicolors innovativa högupplösta digitalboxar möjliggör det för Telefonica att på ett optimerat, snabbt och kostnadseffektivt sätt förse sina kunder med toppmoderna tjänster i deras hem.

Technicolor (Euronext Paris: TCH), en global teknikledare i media- och underhållningssektorn, meddelade idag ett globalt partnerskap med Telefonica som dess strategiska leverantör av digitalboxar för satellit för att stödja kampanjen till masslanseringen av den stora operatörens högupplösta (HD) tjänster vilket sparkas igång i Latinamerika (Brasilien, Chile, Peru och Colombia). Parallellt, och som en del av avtalet, kommer Technicolor att ge lika stöd i Peru och utvidga dessa tjänster till Telefonicas peruanska kabelkundbas.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140109/663189 )

TechnicolorsMediaPlay HD-digitalboxar för satellit och kabel-TV har videoavkodare för Wi-Fi MPEG-2 och MPEG-4 (H.264) i både standard- och högupplösning. Dessa enheter är redo att erbjuda personlig videoinspelning (Personal Video Recording, PVR) och kommer med avancerade videofunktioner som t.ex. sammanläggningen av traditionella linjära TV-sändningar med video som levereras via IP-nätverk.

Slutanvändare, nu vana vid konsumtion av innehåll när som helst och på språng, förväntar sig inte mindre från deras huvudsakliga TV i hemmet. Med denna massdistribution syftar Telefonica till att utnyttja denna trend och förbättra konsumenternas upplevelse genom att underlätta tillgång till TV-sändning och internetvideo på deras TV, tillsammans med avancerade tjänster som VOD, internetsurfning och tidsförskjuten TV som görs tillgängliga via ett intuitivt användargränssnitt.

Francois Rossiensky, Senior Vice President för Connected Home EMEA, Technicolor, sa: "Vårt fokus på att porträttera digitalboxen som ett nav för innovation har varit nyckeln i Telefonicas partners urvalsprocess. Telefonicas förtroende har underblåst vårt teams motivation att klara av leveransen av stora mängder framtidssäkra och robusta lösningar inom loppet av några månader."

David del Val, Global Product Director Video, Telefonica Digital tilläggas: "Technicolors högupplösta satellit- och kabelplattformar ger oss möjlighet att utveckla vår ledande ställning inom digitala hemlösningar: det berikar underhållningsupplevelsen hemma för våra konsumenter som vill njuta av tillgång till ett bredare utbud av funktioner, program och tjänster genom en användarvänlig och pålitlig produkt".

Om Technicolor

Technicolor, en global teknikledare inom media och underhållning, befinner sig i förgrunden för digital innovation. Våra forsknings- och innovationslaboratorier i världsklass möjliggör det för oss att vara marknadsledande i att leverera avancerade videotjänster för innehållsproducenter och -distributörer. Vi har också tillgång till en omfattande immateriell portfölj med fokus på bild- och ljudteknik, baserat på en blomstrande licensieringsverksamhet. Vårt åtagande: att stödja leveransen av nya spännande upplevelser för konsumenter på bio, hemma och på språng.

Euronext Paris: TCH http://www.technicolor.com

Kontakter

Presskontakt: +33-1-41-86-53-93
technicolorpressoffice@technicolor.com

Investerarrelationer: +33-1-41-86-55-95
investor.relations@technicolor.com

SOURCE Technicolor