T.G.I. Friday's® skålar för den 21:bartendervärldsmästaren

Feb 28, 2012, 17:02 ET from T.G.I. Friday's

$codeDebug.log("output array of get country targets countryT

CARROLLTON, Texas, February 28, 2012 /PRNewswire/ --


 

David Kringlund är fulländad i sin mix av personlighet, barkunskap och artisteri

 

T.G.I. Friday's höjer ett glas för att fira David Kringlund från Stureplan i Sverige, som kröntes till världens bästa bartender i det 21:a årliga bartender-världsmästerskapet i Dallas. Davids kunskap om mixology, energiska stil och förmåga att hälla upp den perfekt blandade drinken gjorde att han säkrade titeln.  Fler än 8 000 av Friday's bartenders från hela världen tävlade i en rad lokala och regionala events som ledde fram till den slutliga kraftmätningen, där nio finalister fick mäta sig mot varandra i kampen om kronan.

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120227/DA60340-a )

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120227/DA60340-b )

Artisten Enrique Iglesias, som vunnit många platinaskivor, fanns också på plats bland de över 1 000 åskådarna och njöt av den spännande tävlingen och Firday's bartenders skicklighet när en av dem kröntes och vann 10 000 dollar. Iglesias hjälpte till att introducera två nya drinkar med ATLANTICO Rum, som kommer att serveras på Friday's senare i år.

"Hela tävlingen har varit en spännande utmaning och en fantastisk resa", sa David. "Alla timmar jag tränat och alla förberedelser jag gjort betalade sig, och då menar jag inte bara själva vinsten, utan hela erfarenheten som har fått mig att känna mig mer som en del av Friday's familj".

David var inte den ende som belönades. Sir Raminad "Ram" Ong från Filippinerna utnämndes till T.G.I. Friday's fans favorit. Mer än 300 000 Friday's fans röstar via bartender-VM:s webbplats. Det var andra gången Ram deltog i finalen bartender-VM och han har serverat en sådan härlig Friday's-stämning till gäster i fyra år.

"Vi blir alltid imponerade av den talang som visas upp från alla möjliga delar av världen i den här tävlingen", sa Trey Hall marknadsföringschef för T.G.I. Friday's. "Vem som helst kan lära sig att blanda en god drink, men våra bartenders - särskilt David - har det där lilla extra som gör att alla som befinner sig nära baren känner den där smittsamma Friday's-energin".

Friday's bartenders från 60 länder deltog i detta års bartender-VM. Efter att först ha tävlat i olika obligatoriska omgångar på tid i färdighetstester kulminerade tävlingen i ett eget uppvisningsnummer i Dallas. Förutom David och Ram hade även följande topptävlare nått finalen:

  • Santiago Emeric (Orlando, Fla.)
  • Bradley Kaplan (Thornton, Colo.)
  • Kristian Mihailin (Las Vegas)
  • Lisa Montero (Virginia Beach, Va.)
  • Jason Ochoa (Glenview, Ill.)
  • Charlie "Chuck" Bailey (London)
  • Paul Gil (Santiago, Dominikanska Republiken)

För mer information om bartender-VM och uppdateringar från Friday's, kan konsumenter gilla varumärket på Facebook (http://www.facebook.com/TGIFridays), Twitter @TGIFridays, Pinterest (http://pinterest.com/tgifridayswbc/) och YouTube (http://www.youtube.com/TGIFridays).

Om T.G.I. Friday's

T.G.I. Friday's restauranger erbjuder autentisk amerikansk mat och spännande drinkar i en atmosfär som ger en uppiggande fredagsstämning - veckans alla dagar. Friday's® har ett program för att känna igen gästerna, Give Me More Stripes®, och vi belönar våra trogna gäster med fantastiska erbjudanden och roliga tillställningar året runt och skapar med det en härlig upplevelse för våra gäster. Som en från början enkel restaurang urskiljer T.G.I. Friday's sig själv som en högst annorlunda restaurang med löften om att pigga upp gästerna med fredagsstämning. T.G.I. Friday's, som driver mer än 900 restauranger i mer än 60 länder, är också känt för sina kunniga och karismatiska bartenders, ca 8 000 som varje år tävlar om titeln "Världens bästa T.G.I. Friday's bartender". Mer information finns på http://www.fridays.com.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060907/DATH025LOGO )

 


SOURCE T.G.I. Friday's