Tiger of Sweden och bon.se i samarbete med Akamai - världens största leverantör av strömningstjänster

Jan 28, 2014, 04:00 ET from Akamai Technologies, Inc.

MUNICH, 28 januari 2014 /PRNewswire/ -- När Tiger of Sweden på onsdag denna vecka visar sin höst/vinter 2014-kollektion väljer man att samarbeta med produktionsbolaget Studio Bon och sajten bon.se samt streamingpartnern Akamai – leverantören som står för upp till 30% av världens internettrafik.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100225/AKAMAILOGO)

En catwalkvisning är för ett modeföretag som Tiger of Sweden årets i särklass viktigaste marknadsföringsaktivitet. Efter en hel säsongs hårt arbete ska den nya kollektionen äntligen visas upp för global modepress, inköpare och kunder. Med tillräckligt höga produktionsvärden och rätt sorts spridning kan en visning motsvara miljontals kronor i pr- och marknadsföringsvärde.

Tiger of Swedens catwalkshow under Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm produceras av Studio Bon som även är officiell visningsfilmsproducent för modeveckan. Den kommer att filmas med åtta HD-kameror, inklusive en motoriserad rälskamera, en kranhängd kamera och en fjärrstyrd 360-graders takkamera.

– En modevisning är 15 intensiva minuter då allt måste gå rätt. Tiger of Sweden expanderar just nu internationellt med nya flaggskeppsbutiker i bland annat Sydafrika och London. Så för strömningen behövde vi en snabb, pålitlig och säker lösning som garanterat skulle fungera i hela världen, säger Krister Ragnarsson, VD på Studio Bon om samarbetet med Akamai.

Visningen kommer att strömmas live på tigerofsweden.se, bon.se och på LED-skärmar vid Norrmalmstorg. Med hjälp av Akamais Intelligent Platform och digitala medialösningar kan plaggen och stämningen upplevas av modepress och inköpare via desktopdatorer, mobiler och läsplattor i realtid och med samma höga kvalitet i hela världen.

Sändningen inleddes redan då svensk och internationell modepress, inköpare och vip-gäster anländer till visningen. Förutom själva kollektionen kommer tittarna kunna se mingel och intervjuer från nya visningslokalen Magasin 9 i Frihamnen. Tack vare DVR-funktion kan den som missar de inledande intervjuerna eller vill titta extra noga på sina favoritplagg spola tillbaka i filmen. Efter visningen kommer liveversionen ligga kvar på bon.se tills den sömlöst kan bytas ut mot en slutredigerad version följande morgon.

Akamai® är en ledande leverantör av molntjänster inom leverans, optimering och säkerhet online och i affärskritiska applikationer. Kärnan i företagets lösningar är Akamai Intelligent Platform™ som tillhandahåller stor räckvidd i kombination med förstklassig tillförlitlighet, säkerhet, öppenhet och expertis. Akamai tar bort komplexiten i att väva samman ökad mobilitet, kundernas krav på tillgänglihet dygnet runt och tillåter företag att använda molnet på säkert sätt. Besök www.akamai.com, följ våra bloggar på blogs.akamai.com och @Akamai på Twitter för att få reda på mer om hur Akamai accelererar innovationstakten i den hyperuppkopplade världen.

Contact:

Karine Gourdon-Keller
Akamai Media Relations
+49.89.9400.6312
premea@akamai.com

SOURCE Akamai Technologies, Inc.RELATED LINKS

http://www.akamai.com