Unik donation av ledande koreansk stamcellsforskare: Dr. Jeong-Chan Ra vid RNL Bio tillkännager donation av 90% av sin förmögenhet

Sep 09, 2012, 19:43 ET from RNL Bio

- Genom att understryka "betydelsen av företagsansvar", kommer Dr. Ras donationer att stödja sociala institutioner fokuserade på att hjälpa patienter med svårbehandlade sjukdomar

SEOUL, Sydkorea, Sept. 10 2012 /PRNewswire/ -- Dr. Jeong-Chan Ra, grundaren och största aktieägaren av Bio RNL (www.rnl.co.kr), ett internationellt företag inom bioteknisk forskning och utveckling, har lovat att ge bort 90 % av sin personliga förmögenhet under närmaste 10 åren för att främja sociala värden i överensstämmelse med hedrandet av mänskligt liv.  Dr. Ra donerar 90 % av sitt innehav av aktier, aktie-relaterade obligationer, warranter och andra tillgångar i RNL Bio Co. och RNL Bios dotterbolag till följande fyra ideella organisationer: Bethesda Life Foundation, Yesung Medical Corporation, Academia Christiana of Korea och Central Christian Academy.

Sedan 2009, har Dr. Ra stött flera ideal som främjar social rättvisa, tillgång till hälsovård och hälsosamt leverne under en människas hela livstid, ideal baserade på värdet av respekten för mänskligt liv. En donation av 1 miljon dollar från Dr. Ra grundade Bethesda Life Foundation (http://www.bethesdalife.org/index.php/donate), en ideell organisation för social välfärd, fokuserad på att ge patienter med sällsynta kroniska sjukdomar tillgång till medicinsk vård och livsavgörande behandling.

Genom sin donation vill Dr. Ra fortsätta sitt stöd för sjukvård för patienter med svårbehandlade sjukdomar, liksom sitt stöd för utbildning av barn av underpriviligerade patienter med sådana sjukdomar. Dr. Ra "hoppas att denna donation blir vändpunkten för RNL Bio att fullgöra sitt ansvar som ett samhälleligt ansvarsfullt företag". Han förklarade också att medan han fortsätter sitt arbete som stamcellforskare på RNL Stem Cell Technology Institute planerar han att koncentrera sina ansträngningar på forskningen på att finna botemedel mot sällsynta kroniska sjukdomar.

Dr. Ras gåva görs i samma anda som andra betydelsefulla företagsledare världen runt som blivit betydelsefulla filantroper genom att förvandla sina personliga förmögenheter till välgörande stiftelser, inklusive Bill Gates, Warren Buffett och Bill Clinton. Dr. Ra är ett svar på Warren Buffets och Bill Gates uppmaning till de rika i slutet av 2010 att donera åtminstone 50 % av sina personliga förmögenheter.

En förpliktelse till sjukvård och social rättvisa

<Bethesda Life Foundation>
Bethesda Life Foundation ger medicinsk hjälp till patienter med sällsynta och kroniska sjukdomar från den ekonomiskt underpriviligierade klassen.  Bethesda Life Foundations uppgift är baserat på värdet av respekten för liv, för hela mänsklighetens möjlighet att njuta av ett hälsosamt och lyckligt liv.

<Yesung Medical Corporation>
Yesung Medical Corporation driver sjukhuset Bethesda General som ligger i Yangsan, Korea och har specialiserat sig på regenerativ medicin med forskning och teknikutveckling av vuxna stamceller. Med syfte att uppnå 100-årig livslängd med hjälp av stamcellsbehandling, förhöjer företaget den medicinska teknologin för respekten för liv.

< Acadenia Christiana of Korea>
Academia Christiana of Korea etablerades för att bidra till att upprätta den mentala disciplinen av landet och folket genom kristna studier för att möta tillväxten och utvecklingen av kyrkan i Korea. Academia Christiana of Korea har organiserat akademiska seminarier och offentliga föreläsningar, publicerat akademiska forskningsdokument, och driver Ulan Bators universitet i Mongoliet.

<Central Christian Academy School Corporation>
Grundaren pastor Billy Kim och hans fru sändes ut för att återvända till Korea 1959 som missionärer från Christian Service Center, en internationell missionärsorganisation baserad i Ohio, USA, och utnämndes att leda Suwon Central Baptist Church. Sedan han 1978 grundat Central Kindergarten införskaffade han mark i Woncheon-dong, Paldal-gu, Suwon, Korea, och fick godkännande av School Corporation för att öppna Central Christian School för att uppnå målet att fostra kristna till att bli världens salt och ljus genom samverkan mellan hem, skolor och kyrkor.

SOURCE RNL BioRELATED LINKS

http://www.rnl.co.kr