Canada Goose Vinner Betydande Mål I Svensk Domstol Om Piratkopiering

Oct 23, 2012, 00:00 ET from Canada Goose

TORONTO och STOCKHOLM, October 23, 2012 /PRNewswire/ --


 

Stockholms Tingsrätt dömer till fängelse för svaranden och skadestånd för Canada Goose

Canada Goose, en av världens ledande tillverkare av ytterkläder för extremt väder välkomnar idag ett beslut från Stockholms tingsrätt i ett av de mest betydande piratkopieringsmålen i Sverige. Domen finner fem personer skyldiga till brott som grovt bedrägeri, varumärkesintrång och tullbrott. Tingsrätten dömer två av de tilltalade att avtjäna sitt straff i fängelse och tilldelar även Canada Goose ett skadestånd på totalt 701 000 kronor.

Svaranden i målet är fem svenska medborgare som använt olika alias och även ett falskt firma namn i Sverige för att driva verksamheten från Thailand. Ligan sålde tusentals förfalskade Canada Goose jackor tillsammans med andra lyxvaror mellan 2009 och 2012 i Sverige. De förfalskade varorna köptes in från Thailand och paketerades sedan i Sverige. Vid inspektion har de förfalskade varorna visat sig vara av ytterst dålig kvalitet i tyg och detaljer. Canada Goose ordinarie päls från prärievarg har även bytts ut mot så kallad 'tvättbjörnshund, vanligt förekommande i Asien.

Huvudpersonen i ligan greps i Bangkok i maj 2012 och utlämnades till Sverige för att ställas inför rätta. Han får nu fängelse i två år och åtta månader. En andra person fick fängelse i ett år och två månader för medhjälp till varumärkesbrott, tullbrott, grova bedrägerier och grovt penninghäleri. De tre övriga männen fick villkorlig dom respektive dagsböter.

Stockholms tingsrätt anger i sitt domslut att förfalskning av varor är ett betydande problem och uppskattar att 10 procent av alla varor i EU är förfalskade, och att denna verksamhet har en skadlig effekt på ekonomin, och bland annat orsakar arbetslöshet.

"Detta är en klar seger för att skydda både immateriella rättigheter och konsumenter, och sänder ett starkt budskap om att förfalskare inte kommer att tolereras", säger Kevin Spreekmeester, VP Global Marketing, Canada Goose Inc., och med-ordförande för det kanadensiska rådet för immateriella rättigheter (CIPC). "Inte nog med att dessa falska produkter påverkar vår verksamhet och vårt rykte, varorna sätter också konsumenterna i riskzonen för eventuella hälsorisker."

Tidigare analyser av piratkopierade Canada Goose jackor har visat att produkterna innehåller kompostmaterial av fjäder och andra fyllmedel som ofta innehåller en stor mängd bakterier, svamp, mögel och även i vissa fall avföring. Eftersom jackorna inte är tillverkade med äkta dun och päls ger dessa inte heller den nödvändiga värme och skydd från väder och vind i extrem kyla som produkten utlovar och tillför därmed risk för frostskador eller värre.

Canada Goose har gjort stora investeringar i kampen mot varumärkesförfalskade varor för att utbilda och skydda sina konsumenter.

  • Varje Canada Goose jacka och accessoarer har ett hologram i sin söm som äkthetsbevis
  • På Canada Goose hemsida kan konsumenterna ange webbadressen till den webbplats som de tror kan sälja förfalskade varor, för att kontrollera om det är en auktoriserad återförsäljare
  • Canada Goose arbetar kontinuerligt med brottsbekämpande organisationer, gränsskyddsorganisationer och finansiella institut och har anställt varumärkesskyddande online byråer för att stoppa försäljningen av förfalskade produkter

För att läsa mer om hur man känner igen en äkta Canada Goose jacka, besök http://www.canada-goose.com/counterfeit/.

Om Canada Goose Inc.

I över 50 år har Canada Goose stolt producerat de bästa ytterkläderna för extremt väder på plats i Kanada. Från Sydpolens forskningsanläggningar och Kanadas hög-arktiska områden till gatorna i New York, Stockholm, Milano, Toronto och Tokyo bär människor Canada Goose produkter tack vare dess rykte för äkthet, bästa kvalitet, funktion och ikoniska stil. Canada Goose stöder Polar Bears International samt ett antal andra välgörenhetsorganisationer som ger engagemang för att förvalta den arktiska miljön. Besök http://www.canada-goose.com för mer information.

För övriga frågor, kontakta:

Carrie Baker
VP Corporate Communications, Canada Goose
cbaker@canada-goose.com
T: +1-416-780-9850 ext. 2407

Hannah Hageús
PR/Marketing Manager, Europe, Canada Goose
hannahh@canada-goose.com
T: +46(0)8-660-2700


SOURCE Canada Goose