Center for Creative Leadership utser David Altman till verkställande direktör för CCL EMEA

Jan 29, 2013, 05:00 ET from Center for Creative Leadership

BRYSSEL, January 29, 2013 /PRNewswire/ --

Inför företagets förväntade tillväxt i Europa, Mellanöstern och Afrika, har Center for Creative Leadership (CCL ®) utsett fil. dr. David G. Altman till VD för CCL EMEA. Altman, som har en gedigen bakgrund inom ledarskapsutveckling, har verkat inom CCL:s ledningsgrupp under de senaste nio åren. Innan han utsågs till VD på EMEA var han direktör i CCL:s globala forsknings-, innovations- och produktutvecklingsgrupp på företagets globala huvudkontor i Greensboro, North Carolina, USA.

Center for Creative Leadership är en topprankad, global leverantör av ledarskapsutveckling. CCL har sitt huvudkontor i Greensboro, N.C. med en personal och ett nätverk av professionella aktörer på 600 personer globalt. EMEA ligger i framkant vad gäller ledarskapsutveckling och forskning i Europa, Mellanöstern och Afrika, med kontor i Addis Ababa, Johannesburg samt Moskva.

Dr. Altman är projektsponsor av CCL:s Leadership Beyond Boundaries och utbildare inom Leadership at the Peak program och Assessment Certification workshop. Han planerar även skräddarsydda program till en mängd globala klienter.

Innan han anslöt sig till CCL, arbetade Altman som professor i folkhälsovetenskap och pediatrik vid Wake Forest University School of Medicine i Winston-Salem, North Carolina. Vidare hade han en högre forskningstjänst vid Stanford University Center för forskning i sjukdomsprevention i Palo Alto, Kalifornien. Under 1997-2000 deltog han i det prestigefyllda W.K. Kellogg Foundation:s nationella ledarskapsprogram såsom en av 40 utvalda amerikaner. Genom sina insatser har han medverkat till att över 200 miljoner USD inkommit i forskningsrelaterade anslag och kontrakt.

"Dave Altmans varierande bakgrund och djupgående erfarenhet av ledarskapsutveckling i alla dess former kommer att utgöra en utmärkt bas för att bygga vidare på CCL:s varumärke i regionen", säger CCL:s VD och koncernchef John Ryan. "För EMEA:s marknader är i synnerhet hans engagemang för att balansera globala utmaningar mot länderspecifika behov av särskilt intresse." 

"Med sin långa historia i Europa och Asien kan CCL erbjuda globala lösningar för innovativ ledarskapsutveckling", säger Altman.

En av huvudpunkterna på Altmans agenda är talangbristen. "Ingen av våra klienter anser sig kunna internrekrytera i tillräcklig utsträckning", säger Altman. "För att bemöta detta problem, har CCL skapat en lösning för talangutveckling genom vilken det investeras i ledarskap genom alla nivåerna i en organisation."

"Om du inte främjar en ledarskapskultur på alla nivåer inom organisationen, kommer du heller inte att lyckas", fortsätter Altman.

Om Center for Creative Leadership

Center for Creative Leadership (CCL®) är en topprankad, global leverantör av ledarskapsutveckling som accelererar strategi och resultat genom att frigöra ledarskapspotentialen hos individer och organisationer. CCL, som grundades år 1970, erbjuder ett antal forskningsbaserade program, produkter och tjänster för ledare på alla nivåer. CCL rankas bland världens 10 främsta leverantörer av ledarskapsutveckling av Bloomberg BusinessWeek och Financial Times. CCL har sitt huvudkontor i Greensboro, North Carolina och har kontor i Colorado Springs, Colorado; San Diego, Kalifornien; Bryssel; Moskva; Singapore; New Delhi-NCR, Indien samt Addis Ababa, Etiopien. Arbetet understöds av 600 utbildare och personal. 

SOURCE Center for Creative Leadership