Handheld lanserar Algiz 10X - en 10-tums stryktålig tablet PC särskilt utvecklad för utomhusbruk

Oct 09, 2012, 03:00 ET from Handheld Group

LIDKOPING, Sverige, October 9, 2012 /PRNewswire/ --

Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler Handheld  lanserar i dag Algiz 10X, en ny stryktålig 10-tums tablet PC (pekdator) särskilt utvecklad för professionella fältarbetare. Den kraftfulla Algiz 10X klarar tuffa miljöer, alla typer av väder och hårdhänt behandling. Med Handheld's unika MaxView-tecknologi är datorns skärm den bästa på marknaden.

Klicka här för att se Multimedia News Release:

http://www.multivu.com/mnr/56621-handheld-launches-algiz-10x-tablet 

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121009/567187 )

 

  • Nya Algiz 10X är den perfekta datorn för professionella utomhusanvändare som behöver ett lätt och smidigt arbetsverktyg som är stryktåligt och byggt för att klara tuffa förhållanden i fält. Algiz 10X har dessutom en spektakulär skärm som gör det möjligt att se detaljerade kartor och annan grafik även i starkt solljus, säger Jerker Hellström, Koncernchef för Handheld.

Algiz 10X är IP65-klassad och uppfyller tuffa MIL-STD-810G militära standarder för att klara damm och sand, vatten och luftfuktighet, vibrationer, fall, extrema temperaturer och stora höjdskillnader. Den är lätt, endast 1,3 kilogram, och bara 32 millimeter tjock.

Skärmen på Algiz 10X har den senaste MaxView-teknologin, vilket gör den fullt läsbar även i direkt solljus. Datorn har en u-blox GPS-mottagare och WAAS/EGNOS/MSAS-kapacitet, plus Bluetooth 4.0, WLAN 802.11 b/g/n, och den är WWAN Gobi 3000-klar med ett helt integrerat modem och antenner för trådlös anslutning. Algiz 10X har en inbyggd 5-megapixelkamera med LED-blixt och ett flertal anslutningsmöjligheter, inklusive vattentäta USB 2.0, VGA  och RS232-portar. Algiz 10X har en kraftfull Intel Atom N2800 dubbelkärnig processor och 4 GB of DDR3 RAM-minne som ger överlägsen datorkapacitet. SSD-disken är utbyggbar via microSD för att kunna hantera stora datamängder. Operativsystemet är Windows 7 Ultimate, och Algiz 10X är klar för Windows 8.

  • Med Algiz 10X utökar vi vårt redan framgångsrika sortiment av tablets och vi ser en fortsatt ökad efterfrågan av stryktåliga datorer. Det här är vår andra produktlansering på mindre än en månad och vi har ytterligare nya produkter i pipeline, avslutar Hellström.

Liksom Handhelds övriga sortiment av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler, är Algiz 10X särskilt utvecklad för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.

Algiz 10X kommer att visas upp på mässan INTERGEO i Hannover, Tyskland den 9-11 oktober, och på mässan Mobility for Business i Paris, Frankrike den 10-11 oktober, samt på ytterligare fackmässor under hösten.

Algiz 10X kommer att finnas tillgänglig i januari 2013. Beställningar kan göras omedelbart.

Bra länkar

Algiz 10X produktspecifikation

Algiz 10X pressbilder

Handheld Group

Om stryktålighet/ruggedness

Produktöversikt  

Twittra detta: Svenska Handheld lanserar Algiz 10X, en 10-tums stryktålig tablet pc för professionella fältarbetare http://www.handheld.se/regions/se/press-releases-view.asp?id=1120

Om Handheld:

Handheld Group är en svensk tillverkare och global leverantör av stryktåliga datorer och smarta mobiler. Tillsammans med partners levererar vi kompletta mobila lösningar till branscher såsom skog, bygg, underhåll, militär, transport och logistik m m. Våra datorer tål värme, kyla, fall, vibrationer, väta och andra yttre påfrestningar som kan uppstå i fält. Handheld-koncernen har egna dotterbolag i Sverige, Finland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Australien samt USA. För mer information besök http://www.handheldgroup.com.


Video: http://www.multivu.com/mnr/56621-handheld-launches-algiz-10x-tablet

SOURCE Handheld Group