IBS annonserar global lansering av avancerad lösning för rättigheter & royalties

May 09, 2013, 05:45 ET from International Business Systems

- Rightsmaster hanterar kontrakt, rättigheter & royalties för utgivare med fokus på digital publicering

SOLNA, Sverige, 9 maj 2013 /PRNewswire/ -- International Business Systems (IBS), en världsledande leverantör av integrerade affärssystem och lösningar för företag i distributionskedjan annonserade idag att produkten IBS Rightsmaster kommer att lanseras i hela världen. Lösningen är utformad för att hantera de komplexa rättigheter, tillstånd och royalties som krävs vid spridning av en digitaliserad produkt, som tillägg till de som behövs för den traditionella leverantörskedjan. Rightsmaster, som erbjuds både som en fristående lösning och som en tilläggsmodul till den mycket använda programvaran för publicering och distribuering, IBS Bookmaster, kommer att visas för första gången på BEA Show i New York den 29 maj – 1 juni 2013.

"I samband med att den digitala tidsåldern fortsätter att utvecklas tvingas många utgivare att ändra sina affärsrutiner som resultat av en snabbt föränderlig licensieringssituation", sa Oliver Holden, direktör på IBS Bookmaster Americas. "De upptäcker att hanteringen av royalties och rättigheter innebär en ökad komplexitet som de inte har förberett för. IBS Rightsmaster har kraften och funktionaliteten som krävs för att uppfylla behoven inom alla de viktigaste processerna som är nödvändiga när en organisation upprättar och hanterar affärskontrakt med sina samarbetspartners."

IBS Rightsmaster erbjuder kontrakthantering med ett intuitivt arbetsflöde för uppbyggnad och godkännande av kontraktparametrar och innehåller ett centraliserat arkiv för de villkor och variabler som tillhör kontraktet. Det spårar hela uppsättningen av rättigheter som ska förvärvas eller licensieras och erbjuder flexibel integrering mot de system som används för att hantera ekonomiska faktorer och leverantörskedjor, för att kunna hantera detaljerade ekonomiska skyldigheter som royalties, rättigheter och tillstånd.

Kontrakthanteringsfunktionen inkluderar:

 • Obegränsade kontraktklausuler för försäljningar och ekonomiska avtal
 • En komplett uppsättning av primära och sekundära rättigheter under specificerade villkor
 • Flexibilitet vad gäller royalty- och licensbelopp, såsom:
  • Enhetsvärde, fast värde eller procentuella värdebelopp
  • Stegvisa mål med glidande prisklassintervall och belopp
  • Rådande priser
 • Milstolpar och förskott
 • Gruppering för offset av royalties
 • Spårning och hantering av reserver, krediter och rabatter
 • Gratis leverans och leverans av provkopia

IBS har utvecklat Rightsmaster som ett komplement till sin egen uppsättning moduler för publicerings- och mediabranschen. Det är även kompatibelt med andra ERP-system.

"IBS Rightsmaster kan förbättra produktiviteten inom arbetet med rättigheter och royalties med hela 50 %," sa Holden. "Utgivare kommer att se vinsten inom sex månader och få bättre noggrannhet i sina register. Det förenklar hela processen och ger dessutom en påtaglig konkurrensfördel."

Om IBS

Stockholmbaserade International Business Systems (IBS) är en världsledande leverantör av integrerade affärssystem och lösningar för företag i distributionskedjan. I över 35 år har vi hjälpt våra kunder att strömlinjeforma, automatisera och accelerera sina distributionsnätverksprocesser för att öka sin lönsamhet och effektivitet.

SOURCE International Business SystemsRELATED LINKS

www.ibs.net