Island anerkendt som kreativ muse for globalt design

Apr 19, 2012, 06:15 ET from Inspired by Iceland

LONDON, April 19, 2012 /PRNewswire/ --

- Det internationalt anerkendte Chelsea College of Art and Design introducerer Island som en del af pensum for sit afsluttende år

Et nyt, internationalt designprojekt sigter efter at cementere Islands position som verdens nye kreative midtpunkt. Som del af et unikt samarbejde mellem Inspired by Iceland og Londons internationalt anerkendte Chelsea College of Art and Design er øen udpeget til at være muse og inspirationskilde for toppen af verdens kreative kunst- og designstuderende.

Som en anerkendelse af, at Island er et land med kreativt flair, udvælger underviserne studerende fra Chelsea College of Art and Design til at rejse til Island i et forsøg på at blive kreativt stimulerede af landets naturlige kultur, vidundere og eksisterende kreative talent.

Studerende i Island vil møde landets mest talentfulde og innovative designere og rejse gennem Island med dem, mens de arbejder fra et mobilt kreativt værksted.

Med et konstant skiftende landskab og en fantasifuld og dynamisk kultur er Island hurtigt blevet anerkendt som et af verdens mest inspirerende hotspots for den kreative sjæl.

Island er hurtigt ved at opbygge et omdømme om at have flere kreative individer end noget andet land i verden. Landet har flere kunstnere og udgivne forfattere end noget andet sted i verden, og ifølge en ny rapport* af dr. Margrét Sigrún Sigurðardóttir og Tómas Young har de kreative brancher været nogenlunde konstante på trods af den generelle lavkonjunktur i andre sektorer, med et stigende antal fuldtidsstillinger i løbet af perioden.

I 2009 stod de kreative brancher for over 6 procent af økonomiens totale skattepligtige indtjening, hvilket er mere end byggeri, fiskeri og landbrug.

Regeringen har også forpligtiget sig til at støtte Islands kreative talent og har via store investeringer udgjort 12,5 procent af den kreative sektors samlede omsætning.

Alt imens de gør brug af landet som inspirationskilde, vil de studerende dokumentere deres egen inspirationsrejse, som kan ses på inspiredbyiceland.com og via Inspired by Icelands sociale mediers kanaler.

"Som nation omfavner vi kreativitet, og design er stor del af vores kultur. Vi er stolte af vores kreative talent, og vi er spændte på at se, hvordan nogle af de mest talentfulde studerende i verden vil indfange den inspiration, som de vil opleve i Island," udtaler Inga Hlín Pálsdóttir, Director, Marketing & Visit Iceland hos Promote Iceland.

"Gennem et tæt samarbejde med vores studerende på deres afsluttende år på Grafisk Designkommunikation deler og forstærker Inspired by Iceland professionel praksis og anerkender og plejer nye talenter og enestående design. Dette spændende samarbejde sikrer, at vores nye unge designere er mere kreativt selvsikre og føler sig værdsatte som den næste generation af retningsgivende udøvere," udtaler Geoff Thomas-Shaw, Undergraduate Programme Director.

Interessante fakta om Island

Kunne dette være grunden til, at Island er verdens nyeste kreative og kulturelle hotspot?

  • Islands forfattere udgiver flere bøger per indbygger end noget andet land i verden. Omtrent dobbelt så mange bøger udgives per indbygger i Island som i de andre nordiske lande (2008)
  • Island bruger flere midler end andre lande på kulturelle aktiviteter (8,02 % af de generelle regeringsudgifter allokeres til kulturelle aktiviteter)*
  • Landet har flere kunstnere i arbejdsstyrken end noget andet sted
  • Landet har et af de højeste antal biografgængere per indbygger i verden
  • Omkring 60 % går i teatret, i operaen, til musicals eller koncerter  (2009)**
  • Omkring 50 % besøgte et kunstmuseum eller -udstilling, og mere end 60% besøgte steder af historisk interesse, såsom Þingvellir Nationalpark, Skálholt eller Reykholt**
  • Omtrent 55 % deltog i kulturelle eller udendørs festivaler, hvoraf 70 % deltog i en lokal højtid såsom Great Fish Day i Dalvík**
  • Islændere er blandt de lykkeligste mennesker på jorden og har den højeste forventede levealder i verden

* Towards Creative Iceland: building local, going global

Kvantitativ og kvalitativ kortlægning af de kulturelle og kreative sektorer i Island

Udarbejdet af Dr Margrét Sigrún Sigurðardóttir og Tómas Young og findes på

http://www.icelanddesign.is/media/PDF/towardscreativeicelandreport1.pdf

** Ifølge en undersøgelse foretaget af det Sociale Videnskabsinstitut for Ministeriet for Uddannelse, Videnskab og Kultur i 2009.

Note til redaktører

Kampagnen Inspired by Iceland er en offentlig privataftale - indgået mellem den Islandske regering, Reykjaviks kommune, Icelandair, Iceland Express, ISAVIA, Rejseindustrigruppen og Føderationen for Handel & Service. Promote Iceland er kampagnens udviklings- og udøvelsesleder.

Chelsea College of Art and Design er et af University of the Arts Londons seks Universiteter. Med udøvende hovedsæde i verdens kreative hovedstad er University of the Arts London et dynamisk internationalt center for innovativ undervisning og forskning i kunst, design, mode, kommunikation og scenekunst. Universitet består af: Camberwell College of Arts, Central Saint Martins College of Art and Design, Chelsea College of Art and Design, London College of Communication, London College of Fashion og Wimbledon College of Art.

Kontakt:
Inspired By Iceland http://www.inspiredbyiceland.com
Promote Iceland http://www.promoteiceland.is
Islenska http://www.islenska.is
The Brooklyn Brothers http://www.thebrooklynbrothers.com

SOURCE Inspired by Iceland