Nya App Library introducerar appar för utbildning genom lärplattform på nätet

Nov 08, 2011, 02:00 ET from itslearning AS

BERGEN, Norge, November 8, 2011 /PRNewswire/ --

Appar har revolutionerat mobiltelefonmarknaden och gjort ett enormt utbud av olika applikationer tillgängliga för konsumenter genom ett knapptryck. Nu förser utbildningsplattformsföretaget itslearning lärare och elever med samma funktioner genom sitt nya förbättrade App Library. Med planerad lansering i november kommer App Library att göra undervisnings- och inlärningsappar tillgängliga för lärare och elever direkt via den molnbaserade plattformen.

För att se det interaktiva pressmeddelandet, klicka på:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/itslearning/52775/

itslearnings App Library innehåller en rad olika undervisnings- och inlärningsappar, gratis och mot betalning, som lärareanvänder för att förbättra undervisningen. Tack vare ett öppet system som liknar Apples App Store gör itslearnings App Library att vem som helst, privatperson eller företag, enkelt kan utveckla och lägga upp en app i biblioteket utan kostnad. Enligt Roger Stjernberg, chef för global affärsutveckling på itslearning, kommer den öppna plattformen att ge lärare och elever tillgång till fler olika sorters appar än någonsin tidigare.

"Det finns några andra inlärningsplattformar som har appar från tredje parts utvecklare, men de använder ett stängt system som begränsar vem som kan lägga upp appar. Itslearnings App Library är annorlunda", säger Roger. "Vi har lärt oss av appmarknaderna för mobiltelefoner och surfplattor. Deras öppna system har lett till ett enormt utbud av appar, vilket har visat sig vara oerhört populärt hos konsumenterna. Vem som helst kan skapa en app och lägga upp den i vårt Library. Där finns redan nu appar från några av de största digitala utbildningsförlagen, som t.ex. Britannica OnlineJ2Simple och Bridgeman Education, men det finns även appar som är utvecklade av mer specialiserade företag. Kikora, till exempel, tillhandahåller tusentals matematikuppgifter som har utformats enligt Norges nationella läroplan och som elever kan lösa på nätet."

Kikora passerade just en miljon lösta uppgifter den 13 september 2011. Kikoras vd Johan Kvarving Vik tror att mycket av framgången med apparna ligger i smidigheten hos App Library: "Många av våra slutanvändare använder redan itslearning, så att integrera Kikora var helt enkelt en fråga om att möta deras behov", förklarar han. "Nu behöver våra kunder inte något separat lösenord eller gränssnitt för att använda vårt program. De använder Kikora direkt från itslearning. Det är en funktion de verkligen älskar."

Om itslearning
Itslearning är ett lärplattformsföretag som riktar sig enbart mot utbildningssektorn. Företagets utbildningsplattform används av miljontals lärare, studenter, administratörer och föräldrar i hela världen - och återfinns på alla utbildningsnivåer, från förskola till universitet. Huvudkontoret ligger i Bergen, Norge, och företaget har kontor i London, Birmingham, Berlin, Enschede, Paris, Mulhouse, Malmö och Boston.

App Store är ett varumärke från Apple Inc., registrerat i USA och andra länder

Källa: itslearning AS

Vill du veta mer?


Kontakta:
Kristine Lango
Marketing and Communications Manager
Email: kristine.lango@itslearning.com
Tel: +47-9828-3778

För lokala presskontakter, besök http://www.itslearning.eu/press

För mer information om itslearning, besök http://www.itslearning.se


SOURCE itslearning AS