Rdios digitala musiktjänst nu tillgänglig på Google Chromecast

Mar 31, 2014, 11:00 ET from Rdio

– Användarna kan streama över 20 miljoner låtar och hundratals personanpassade stationer överallt där Chromecast säljs

SAN FRANCISCO, 31 mars 2014 /PRNewswire/ -- Rdio, den banbrytande digitala musiktjänsten som har förändrat hur människor upptäcker, spelar och delar musik, annonserade idag att den nu är tillgänglig via Google Chromecast.

"Rdio på Google Chromecast innebär ytterligare en milstolpe i Rdios vision att leverera den bästa musikupplevelsen överallt", sa Anthony Bay, VD på Rdio. "Musikintresserade kan lyssna till Rdios enorma katalog med över 20 miljoner låtar eller enkelt öppna en station, allt detta via Chromecast på TV:n."

Från och med idag kan prenumeranter lyssna på Rdio via Chromecast.  När Chromecast-enheten har anslutits, trycker man helt enkelt på cast-ikonen i Rdio-appen för iOS, Android eller Internet.   Den som inte har använt Rdio tidigare kan påbörja en gratis prövoperiod genom att ladda ner Rdio-appen och registrera sig.

Tillgänglighet

Chromecast är tillgängligt i 12 länder – Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA. I alla dessa länder kan Rdio laddas ner från Apples App Store och Google Play.

Om Rdio
Rdio är den banbrytande digitala musiktjänsten som förändrar hur människor upptäcker, spelar och delar musik. Spela vad du vill, när du vill, eller välj en station för att lyssna på den perfekta låt-mixen. Lyssna var som helst – på nätet, din mobil, till och med offline – och följ dina vänner eller olika artister för att se vad de spelar.

Rdio lanserades i augusti 2010 och har sitt huvudkontor i San Francisco. Tjänsten grundades av Janus Friis, en av de som var med och skapade Skype, och är för närvarande tillgänglig i 51 länder. För ytterligare information, besök www.rdio.com.

 

 

SOURCE RdioRELATED LINKS

http://www.rdio.com