Svenska Aptilo gör hattrick i Brasilien inför fotbolls-VM

Jun 10, 2014, 09:50 ET from Aptilo Networks

STOCKHOLM, June 10, 2014 /PRNewswire/ --

Tre av de ledande operatörerna i Brasilien har vänt sig till Aptilo Networks för att hantera de Wi-Fi tjänster som skall klara av den stora tillströmningen av människor inför fotbolls-VM. Besökarna vill göra de senaste statusuppdateringarna i social media och visa upp de snyggaste målen för sina vänner och bekanta vilket kommer att kräva mycket av de Wi-Fi hotspots som har byggts upp.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

Wi-Fi tjänsterna finns tillgängliga för de miljontals människor som förväntas finnas på plats på populära platser i Brasilien och på fotbollsarenor som Maracanã, arenan där fotbolls-VM finalen kommer att spelas.

Operatörerna bakom tjänsterna är två av de största mobiloperatörerna i landet, TIM Brazil och Oi, som byggt Wi-Fi som komplement till sina mobildatatjänster samt LinkTel, som driver det största Wi-Fi nätverket i Brasilien. De använder alla Aptilo Service Management Platform™ som är en världsledande produkt när det gäller att hantera själva tjänstedelen i Wi-Fi nätverk. Aptilos programvara ger bland annat operatörer möjligheten att styra bandbredden i nätet för individuella användare och att ta betalt för Wi-Fi.

- Det finns ingen bättre teknik än Wi-Fi för att leverera trådlöst bredband på begränsade ytor med mycket människor. Ett av våra hetaste segment just nu är stadium Wi-Fi med många projekt runt om i världen. Vi är stolta över vårt "hattrick" att vår programvara har blivit utvald som en central del av tre krävande operatörer att göra fotbolls-VM till en oförglömlig Wi-Fi upplevelse , säger Torbjörn Wård, VD på Aptilo Networks.

Läs mer om Aptilos lösning för Carrier Wi-Fi:  

http://www.aptilo.com/carrier-wi-fi

Om Aptilo Networks
Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av mobila bredbandstjänster över stora distribuerade Wi-Fi, WiMAX och 3G/LTE-nätverk samt avlastning av 3G trafik till Wi-Fi. Aptilos lösningar för leverantörer av trådlösa tjänster omfattar ett förintegrerat system för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Detta ger en optimerad funktionalitet som kan installeras snabbt med en minimal påverkan på befintliga system. Aptilos lösningar är i drift i mer än 60 länder. Aptilo Networks har huvudkontor i Stockholm och regionala huvudkontor i Dallas, USA, samt i Kuala Lumpur, Malaysia. För ytterligare information, se http://www.aptilo.com.


SOURCE Aptilo Networks