Svenska Aptilo rider på vågen från Mobiloperatörernas Wi-Fi satsningar

Apr 25, 2013, 06:45 ET from Aptilo Networks

STOCKHOLM, April 25, 2013 /PRNewswire/ --

Mobiloperatörer världen över bygger Wi-Fi nätverk som aldrig förr och svenska Aptilo Networks är världsledande på att göra dessa Wi-Fi tjänster lika säkra och automatiskt åtkomliga som mobilnäten.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

Med Aptilos lösning kopplas användarna upp automatiskt och säkert mot Wi-Fi nätverket via de uppgifter som finns på mobiltelefonens SIM kort. Detta är en teknik som används för mobilnätens datatjänster och som nu också har börjat användas fullt ut för Wi-Fi.  Att trafiken är säkrad genom kraftig kryptering och att användaren automatiskt loggas in så fort Wi-Fi nätverket är inom räckhåll har gjort Aptilos lösning mycket populär bland mobiloperatörer världen över. De kan spara stora pengar genom att automatiskt flytta över användare från de ofta överbelastade mobilnäten till Wi-Fi nätverk som är billigare att driva.

Mobiloperatörernas starka intresse för Wi-Fi som en kompletterande teknik till deras mobilnät har inneburit stor framgång för Aptilo Networks som står mitt i denna kraftigt växande marknad med en ledande lösning.

- Vi förutsåg tidigt utvecklingen att mobiloperatörer skulle börja bygga Wi-Fi kapacitet på allvar, det har varit en utmaning att klara av att växa så kraftigt under 2012 både i omsättning och antalet anställda, men vi har klarat det med bibehållen lönsamhet och kvalitet. Våra kunder uppskattar kvaliteten i vår svenskutvecklade mjukvara, vi är stolta över att vi som svenskt företag har lyckats ta oss till en världsledande position på en sådan het och konkurrensutsatt marknad, säger Torbjörn Wård, VD på Aptilo Networks.

Aptilo har just avslutat sina räkenskaper för 2012 med en rekordomsättning på 115,2 miljoner kronor och ett rörelseresultat före avskrivningar på 19,5 miljoner kronor (EBITDA).  En starkt bidragande orsak till det goda resultatet har varit tillväxten i mobiloperatörssegmentet där Aptilo ökat omsättningen med 40%. Under 2012 har Aptilo också ökat antal anställda med 40% för att kunna ta emot den kraftigt ökande efterfrågan på företagets lösningar.


Om Aptilo Networks
Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av mobila bredbandstjänster över stora distribuerade Wi-Fi, WiMAX och 3G/LTE-nätverk samt avlastning av 3G trafik till Wi-Fi. Aptilos lösningar för leverantörer av trådlösa tjänster omfattar ett förintegrerat system för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Detta ger en optimerad funktionalitet som kan installeras snabbt med en minimal påverkan på befintliga system. Aptilos lösningar är i drift i mer än 60 länder. Aptilo Networks har huvudkontor i Stockholm och regionala huvudkontor i Dallas, USA, samt i Kuala Lumpur, Malaysia. För ytterligare information, se http://www.aptilo.com.

För mer information kontakta:
Johan Terve, Marknadschef Aptilo Networks AB
Tel: 08-5089-8902, 070-202-53-00
E-post: johan.terve@aptilo.com


SOURCE Aptilo Networks