Swedavia levererar nästa generations Wi-Fi tjänst med hjälp av Aptilo

Sep 21, 2012, 02:00 ET from Aptilo Networks

STOCKHOLM, September 21, 2012 /PRNewswire/ --

Aptilo Networks, ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag och marknadsledande i system för drift av operatörsstyrda Wi-Fi tjänster, tillkännagav idag att företagets lösning ligger bakom den senaste generationens Wi-Fi tjänst som just nu rullas ut på Swedavias samtliga 11 flygplatser i Sverige.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

Swedavia använder Aptilos system, Aptilo Service Management Platform™, för sin Wi-Fi tjänst med funktioner för användaråtkomst, betalning via kreditkort och roaming med internationella operatörer. Systemet har varit i drift sedan 2005 i samarbete med Aptilos återförsäljarpartner HP.

Nytt är att Swedavia nu erbjuder en gratis Wi-Fi uppkoppling under 3 timmar där användarna enkelt kan registrera sig själva genom att ange sitt mobilnummer på Swedavias startportal och få ett lösenord levererat via SMS.

Swedavia har också nyligen startat roaming med Telia Homerun. Telias kunder får det ännu lättare eftersom de kopplas upp automatiskt och säkert mot Swedavias Wi-Fi nätverk via de uppgifter som finns på mobiltelefonens SIM kort, en lösning som också levererats av Aptilo till TeliaSonera.

Dessa typer av funktioner som underlättar Wi-Fi användning, har gjort att trafiken har ökat lavinartat i Aptilos installationer som förnärvarande är i drift hos över 90 operatörer i 60 länder.

  • Efterfrågan hos operatörer på system för att hantera Wi-Fi tjänster har exploderat. Aptilo kan notera en god lönsamhet med en rekordtillväxt på 70% i vårt senaste bokslut och vi har ökat personalstyrkan med 45% under året som gått. Vi är glada över att snabbt kunna stödja en gammal och trogen kund som Swedavia med funktionalitet som redan verifierats i många av våra installationer världen över. Swedavia har alltid haft en klar och tydlig strategi över vad de vill åstadkomma och så även denna gång, säger Paul Mikkelsen, försäljningchef på Aptilo Networks.

Swedavia använder en driftad tjänst, där Aptilos system hanteras av personal från Aptilo.

  • Aptilos driftade tjänst tillåter oss att leverera en Wi-Fi tjänst med operatörskvalitet.
    Detta är en stor fördel för oss, vi kan fokusera på vår kärnverksamhet samtidigt som vi har full kontroll över den Wi-Fi tjänst vi levererar, säger säger Fredrik Frimodig, CIO på Swedavia.

Om Aptilo Networks
Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av mobila bredbandstjänster över stora distribuerade Wi-Fi, WiMAX och 3G/LTE-nätverk samt avlastning av 3G trafik till Wi-Fi. Aptilos lösningar för leverantörer av trådlösa tjänster omfattar ett förintegrerat system för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Detta ger en optimerad funktionalitet som kan installeras snabbt med en minimal påverkan på befintliga system. Aptilos lösningar är i drift i mer än 60 länder. Aptilo Networks har huvudkontor i Stockholm och regionala huvudkontor i Dallas, USA, samt i Kuala Lumpur, Malaysia. För ytterligare information, se http://www.aptilo.com.


För mer information kontakta:

Johan Terve, Marknadschef Aptilo Networks AB
Tel: 08-5089-8902, 070-202-53-00
E-post: johan.terve@aptilo.com


SOURCE Aptilo Networks