Tesla fortsätter expansionen i Europa

Mar 04, 2014, 09:18 ET from Tesla Motors

GENÈVE, March 4, 2014 /PRNewswire/ --

Nya Superchargers och servicecenter förbättrar kundupplevelsen 

Tesla fortsätter expansionen i Europa och försäkrar sig om att ge bästa möjliga kundupplevelse på denna växande marknad. Med nya servicecenter, butiker och Superchargers gör Tesla allt snabbare ett stort avtryck i Europa.

Under 2013 levererade Tesla 22 477 fordon till kunder runt om i världen. Leveranser i Europa påbörjades i juli förra året och 1 983 levererades till Norska kunder, Teslas största marknad i Europa. I ett uttalande om resultatet från 2013 sa Tesla att  potentialen i Europa är enorm. Mot slutet av året förväntas försäljningen i Europa och Asien tillsammans vara nästan dubbelt så stor som i Nordamerika. Vi förväntar oss att tillväxten kommer från vår lansering på den högerstyrda brittiska marknaden. Lanseringen av konkurrenskraftiga leasings- och finansieringsalternativ liknande de vi nyligen lanserade i Tyskland och Schweiz i samarbete med Sixt förväntas också bidra till tillväxten.

Den europeiska lanseringen av den 100 % elektriska Model S har inte bara varit extremt framgångsrik vad gäller försäljning, utan bilen har också fått många utmärkelser under 2013: ″Årets bil″ i Sverige och Norge, ″Årets bil hederpris″ i Danmark och"Vackraste bil" i Schweiz. I Nordamerika fick Model S det prestigefyllda ″MotorTrend Car of the Year″ för 2013 and nyligen ″Top Car of 2014″ av Consumer Reports.

För att kunna erbjuda de ökade antalet kunder en behaglig upplevelse och introducera Tesla till ett stort antal nya kunder, öppnar Tesla i år fler än 30 nya servicecenter och butiker runt om i Europa. Nätverket av Superchargers, som ger kunder möjlighet att resa långa sträckor genom Europa gratis, växer också snabbt.  Teslas medgrundare och vd Elon Musk besökte nyligen Europa för att träffa kunder och pratade om utbyggnaden av Superchargers:"Vi ökar snabbt takten och placerar ut Superchargers. Vid årets slut förväntar vi oss att du kan resa nästan vart som helst i Europa med hjälp av Superchargers. Vi är nu nära att lansera en ny Supercharger varje vardag i Europa."  

VÄNTAR PÅ ATT SUPERCHARGER-TEAMET SKA LÄGGA TILL PLATSER/SIFFROR

Framtidsutsikter

Vissa uttalanden i denna pressrelease, inklusive de som rör framtida Superchargers och servicecenter, tidpunkter och kapacitet är "framtidsutsikter" som påverkas av risker och osäkerhet. Dessa framtidsutsikter baseras på ledningens nuvarande förväntningar och eftersom de påverkas av risk och osäkerhet kan de faktiska resultaten skilja sig materiellt från de förväntade resultaten. Flera viktiga faktorer kan orsaka att faktiska resultat skiljer sig materiellt från framtidsutsikterna, inklusive potentiella svårigheter att hitta lämpliga Supercharger-platser, förhandling av hyresavtal eller obligatoriska tillstånd för sådana platser, samt de risker och den osäkerhet som anges under avsnitten "Riskfaktorer" och "Ledningens diskussioner och analys av finansiell ställning och rörelseresultat" i Teslas formulär 10-Q från 8 november, 2013. Tesla frånsäger sig skyldigheten att uppdatera informationen i dessa framtidsutsikter.

Presskontakt: EUPress@teslamotors.com

Twitter: @Tesla_Europe

 

SOURCE Tesla Motors