Världens minsta scen är pa Iceland Airwaves

Nov 01, 2012, 04:00 ET from Inspired by Iceland

REYKJAVIK, Island, November 1, 2012 /PRNewswire/ --

4 dagar, 16 band och endast två personer i publiken, Inspired by Iceland live streamar  intima konserter till en global publik

Inspired by Iceland har samlat de 16 mest unika isländska banden som kommer att spela på en ytterst unik scen på Iceland Airwaves - den mest populära indie musik festivalen i norden.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121101/573116 )

Eldhús: Little House of Music har placerats i centrala Reykjavik och kommer, med en scen som endast rymmer totalt fem personer, att vara den minsta livescenen i världen.   Scenen, som är en Off-venue till festivalen, fungerar som en plattform för att visa det bästa från den isländska musikscenen och dess kulturella influenser.

Under fyra dagar kommer 16 artister såsom Olafur Arnolds, Soley och Valdimar uppträda för en publik på endast två personer i det lilla huset som är scenen för konserten. Dessa framträdanden kommer att live streamas till en global publik och på en storbildskärm i centrala Reykjavik för festival besökare.  

Huset är en del av en större kampanj från Inspired by Iceland som söker forslag på namn som bättre representerar ön. Alla artister och band som spelar på scenen har gett förslag på namn som bättre respresenterar Island. Musikern Hermigervill har namngett landet till 'BarbaraStreisland', Singer - songwritern Sóley tycker att ön är Country-That-I-Love-The-Most-Land och Prins Póló tycker att `Island är Best-Place-To-Grow-A-Beard-Land.

Hermigervill som är en av Islands mest innovativa musiker inom electro genren menar att:

'Island är som en stor familj. Alla inom musik scenen är vän med alla och vi både jobbar ihop och hjälper varandra. Det är ett land som främjar kreativitet och musikskapande.'

Besökare till huset kommer att bli uppmuntrade att bidra med deras egna namnförslag och berättelser. Dessa kommer i sin tur att visas utanför Eldhús och på Inspired By Icelands hemsida.

Inga Hlín Pálsdóttir, Director, Marketing & Visit Iceland på Promote Iceland menar att:

"Eldhús: Little House of Music ger festivalbesökare en unik upplevelse av Island inom den isländska musik - kulturen såväl möjligheten att ge människor en upplevelse du enbart upplever en gång i livet med de intima konserterna. Huset rymmer all den traditionella isländska charmen. "

Kompletterande information

I augusti 2012 frågade Inspired By Iceland människor runt om i världen en enkel fråga: Vad skulle du namnge Island om detta var din första glimt? _ _ _ _ Land? Och på bara tre veckor svarade över 10,000 och bidrog med deras förslag.

Flertalet av de föreslagna bidragen menade att namnet Island var missvisande och att ett annat namn kan spegla landet bättre.

För att skapa ytterligare medverkan till namnförslag har en monter placerats på Keflavik flygplats där besökarna har uppmuntrats att dela med sig vad Island betyder för dem.

En helt ny hemsida för namnförslagen finns nu att besöka på http://www.inspiredbyiceland.com  där de mest populära bidragen tillsammans med de senaste videoklippen finns tillgängliga från kampanjen.

Debatten finns också tillgänglig på Inspired By Icelands Facebook sida och Twitter konto.

Meddelande till redaktörerna

Inspired by Iceland är en offentlig privat samverkan mellan den isländska regeringen, City of Reykjavik, Icelandair, Travel Industry Association och Handel & Tjänster. Omkring 130 företag är involverade varav Promote Iceland är ansvarig och verkställande av kampanjen.

Kontakt:

Inspired By Iceland http://www.inspiredbyiceland.com

Promote Iceland http://www.promoteiceland.is

Islenska http://www.islenska.is

The Brooklyn Brothers http://www.thebrooklynbrothers.com

För ytterligare information kontakta Nathan Woodhead på The Brooklyn Brothers på +44(0)207-734-3007 eller e-post Iceland@thebrooklynbrothers.com

SOURCE Inspired by Iceland