Vasanta väljer Stibo Systems för hantering av strategisk produktinformation

Nov 15, 2012, 07:47 ET from Stibo Systems

STOCKHOLM, November 15, 2012 /PRNewswire/ --Vasanta genomför en strategisk implementering av Stibo Systems STEP-lösning för hantering av sin produktinformation, med målsättning att uppnå ökad effektivitet och förbättrad kundservice.

Stibo Systems, the Strategic Information Management Technology and Solutions Company presenterar idag ett samarbete med Vasanta Group, den största B2B-distributören av kontorsprodukter i Irland och Storbritannien.  Vasanta kommer att använda sig av Stibo Systems STEP-plattform för hantering av strategisk produktinformation inom sin nationella verksamhet.

Vasanta erbjuder över 25 000 produkter av olika varumärken och kategorier och hanterar ett komplext informationsflöde mellan kunder och leverantörer. Implementeringen av STEP säkerställer att företaget kan möta de ökande kraven på omfattande produktinformation som ska göras tillgänglig online för e-handel, i ett omfattande utbud av kataloger och utskick samt via e-kataloger för återförsäljare.

Alison Holmes, ansvarig för Master Data Management hos Vasanta säger: "Det ökande behovet av mer detaljerade data i kombination med högupplösta bilder har fått oss att investera i en långsiktig datalösning". Den ökande komplexitet som präglar hanteringen av produktinformation i dagens affärsmiljöer gör att det är viktigare än någonsin för Vasanta Group att grundligt tänka igenom hur man på ett optimalt sätt förser kunderna med den allra bästa produktinformationen.

Investeringen i STEP kommer att bidra till att stärka Vasantas befintliga kundrelationer inom återförsäljarledet - något som kräver tillgång till detaljerad, korrekt produktinformation. STEP möjliggör effektiv distribution av Vasantas strategiska produktinformation till återförsäljarna, vilket ger dem möjlighet att i sin tur ge sina kunder en förbättrad köpupplevelse.

"Stibo Systems har bra erfarenhet av att arbeta med B2B-ddistributörer i strategiska funktioner och vi är mycket glada över att få välkomna Vasanta som kund. Vår STEP-lösning kommer vara en avgörande del av Vasantas nya IT-miljö och den kommer hjälpa dem nå sina affärsmål. Vi ser fram emot samarbetet med Vasanta", Mark Thorpe, VD för Stibo Systems i Storbritannien.

Om Vasanta

Vasanta är en multikanaldistributör av kontorsvaror och kontorstjänster i Storbritannien och Irland som bedriver sin verksamhet både genom återförsäljare och B2B via tydligt definierade säljkanaler.

Koncernens centrala distributionsnätverk med "nav" i Leicestershire, Yorkshire och Dublin, gör det möjligt för Vasanta att vara billigast i branschen samtidigt som man kan hålla en mycket god servicenivå.

Koncernen har en omsättning på 380 miljoner GBP och har ca 1 200 anställda.

Om Stibo Systems
Stibo Systems, the Strategic Information Management Company, erbjuder teknik och lösningar som hjälper företag att hantera sin strategiska information i ett globaltperspektiv med hjälp av en integrerad process. Stibo Systems STEP är en flexibel plattform för enhetlig masterdatahantering (MDM) som ger hela företaget en tillförlitlig källa till strategisk affärsinformation. Bland Stibo Systems internationella kunder finns GE, Sears, Siemens, Target och Thule. Stibo Systems ingår i den privatägda företagsgruppen Stibo A/S, som grundades 1794 och har huvudkontor i Århus, Danmark. För mer information, besök http://www.stibosystems.com/se/.

Kontakt:
Anna-Karin Stensson
Titel: Business Consultant
Telefon: +46-722-450-555
akst@stibo.com

SOURCE Stibo Systems