2011 AirSports Expo China ska lanseras i Laiwu

Sep 20, 2011, 15:01 ET from AVIC Culture Co., Ltd.

BEIJING, September 20, 2011 /PRNewswire/ --

Det är Aero Sports Federation of China (Kinas flygsportsförbund) som står bakom lanseringen av 2011 AirSports Expo China i den kinesiska turiststaden Laiwu.

2011 AirSports Expo China, som arrangeras av General Administration of Sport of China, Shandongprovinsen och Aviation Industry Corporation of China, är den största och mest utmärkande flygsportutställningen i Kina, och hålls av Kinas flygidrottsförbund, Shandongprovinsens sportbyrå, Laiwu stad och AVIC Culture Co., Ltd. Expot stöds av FAI och andra internationella organisationer och presenteras som en professionell och unik flygsportutställning för hela världen.

AirSports Expo China har hållits varje år under Kinas internationella Flyg- och sportfestival. Den höll på att bli den största och mest professionella utställningen i Kina. Vid den tidpunkten var Laiwu förstahandsvalet för flygsportsutrustning; Zhuhai var förstanhandsvalet för stora flygplan. Målet med expot är att främja inflytelserika flygsporttillverkare, design och monteringsplatser att driva utvecklingen inom industrin för flygsportsutrustning framåt och accelerera omstruktureringen av den lokala ekonomin och omvandlingen av det ekonomiska utvecklingsläget.

2011 AirSports Expo China kommer att hållas i Aviation Theme Park i turistområdet Xueye i staden Laiwu, Shandongprovinsen, den 24-28 september, 2011. Utställningen kommer utgöras av 15 000 m2 inomhus och 20 000 m2 utomhus. Ett professionellt utställningsföretag kommer att stå för tidsenliga, noggranna och effektiva tjänster för alla inhemska och utländska utställare och besökare. Expot är den enda professionella utställningen i Kina som tillhandahåller statisk uppvisning, dynamiska framträdanden och interaktiva upplevelser.

Nästan 800 flygsportfans från mer än 20 länder deltar i stuntflygning, fallskärmshoppning, lätta flygplan, varmluftsballong, modellflygplan och andra uppträdanden. Över 100 tillverkare av sjöflygplan, lätta flygplan och utrustning för flygträning och flygsport kommer att närvara vid utställningen för att ställa ut totalt 350 flygplan.

Se flygsporttävlingar på hög nivå och uppvisningar av internationella team med toppstuntmän, över 300 flygplan och nästan 1000 deltagare på Kinas internationella flyg- och sportfestival som äger rum samtidigt. Festivalen och Expo arbetar tillsammans för att kunna erbjuda ett oförglömligt flygsportsevent. Inom en snar framtid kommer ryktet som "Air Sports City" att spridas för AirSports Expo, och Kinas flygsport kommer att utvecklas i rasande fart.

SOURCE AVIC Culture Co., Ltd.