Appfly Cloud erbjuder cross platform Investor Relations appar med stöd för användning offline

Mar 07, 2013, 03:00 ET from Touchify Solutions AB

UPPSALA, March 7, 2013 /PRNewswire/ --

Efter att under ett antal år ha levererat stabila, molnbaserade webb-appar och native-appar för iOS- och Android-enheter, lanserar nu det svenska företaget Touchify Solutions AB en ny version av sin webbaserade utvecklingsplattform för appar, Appfly Cloud. Med den nya versionen kan företagen skapa cross platform Investor Relations appar som även har stöd för användning offline.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130306/600593-a )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130306/600593-b  )

"I hela världen finns det totalt c:a 170 appar för iPads med IR-innehåll", säger Peter Haddäng, CEO på Touchify Solutions. "Bland dessa finns endast ett fåtal svenska företag representerade. Vi har dock märkt en kraftigt ökad efterfrågan under början av 2013. Och eftersom försäljningen av läsplattor, inte minst Android-baserade, fullständigt exploderar i Europa nu, känns det naturligt för oss att erbjuda en cross platform lösning som kan installeras på såväl Apples iOS som Android."

En och samma källkod, skapad i den nya versionen av Appfly Cloud, kan nämligen publiceras för alla läsplattor och telefoner som använder Apples iOS eller Android som operativsystem. Stöd för läsplattor och telefoner med Windows 8 kommer att släppas under våren 2013.

"En Smartphone används ofta som ett komplement till läsplattan", fortsätter Peter Haddäng. "Även om man kanske inte alltid har med sig läsplattan, är det inte många som kan gå en hel dag utan sin Smartphone. Så genom att erbjuda en lösning även för mobiltelefoner, ser vi till att användarna alltid kan komma åt informationen i apparna. Även om de råkat lämna läsplattan hemma."

Appfly Cloud-apparna är fullt utrustade från start med bland annat en modul för grafisk aktieinformation, multimediabibliotek för videoklipp, dokumentbibliotek för rapporter och andra dokument, obegränsat antal RSS-flöden för nyheter och kalendrar samt moduler för projekt- och produktpresentationer.  Nya moduler utvecklas också fortlöpande för att möta kunders behov.

Befintlig information på kundens webbsida kan lätt importeras till Appfly Clouds webbaserade Content Management System. Allt kan sedan uppdateras, ändras och hanteras av kundens egen personal, utan krav på speciella IT-kunskaper. All information som uppdateras i Appfly Cloud skickas per automatik direkt ut till alla enheter som har appen installerad, vare sig det rör sig om en ny företagsvideo, en kvartalsrapport eller kanske ett nytt nummer av kundtidningen. Allt detta utan traditionella krav på ompublicering på någon av de olika marknadsplatserna.

Genom innovativ cache-teknik och hybriddesign, har appar som är utvecklade i Appfly Cloud även stöd för användning offline. Apparna sparar allt inläst material lokalt och dessutom ges användaren möjlighet att ladda ned dokument och multimediafiler till sin mobila enhet. Detta möjliggör användning av appen offline, även om användaren av någon anledning inte kan eller får ha kontakt med Internet. När kontakten återupprättas, synkroniseras allt material i appen automatiskt med Appfly Clouds CMS.

"Våra kunder uttryckte en önskan om att deras IR-appar skulle kunna användas även ombord på flygplan", säger Peter Haddäng. "Och med möjligheterna att ladda ned dokument lokalt och med vår speciella cache-teknik, kan vi nu ge användarna möjlighet att utnyttja tid som annars kanske skulle gått till spillo."

Det första företaget som drar fördel av Appfly Clouds nya teknik är den globala industrikoncernen Trelleborg AB, som nu tillhandahåller sin Investor Relations app på läsplattor och telefoner med såväl Apples iOS som Android.

"För Trelleborg är det naturligt att lansera en IR-app som ger investerare och analytiker omedelbar tillgång till kvartalsrapporter och finansiella data i ett användarvänligt format", säger Christofer Sjögren, chef för Investor Relations på Trelleborg.

Snart kommer även den finska energijätten Fortum att släppa versioner av sin IR-app från Appfly Cloud till samtliga enheter som stöds.

"Kommunikationsbyrån Springtime är en strategisk partner till oss, som hjälper kunderna att paketera och lansera sina appar," avslutar Peter Haddäng. "Springtime har lång erfarenhet av kommunikation i allmänhet och Investor Relations i synnerhet och tillför värdefull know-how. Detta, och det faktum att vi har ett färdigt flöde för IR-appar i vår plattform, gör att vi kan hålla produktionstiden så låg som bara två till fyra veckor, beroende på kundens krav på specialanpassning."

Läs mer om den nya cross platform Investor Relations appen med stöd för användning offline på

http://build.appflycloud.com/investor-relations-app 

För information, kontakta:

Peter Haddäng, CEO, Touchify Solutions AB
Mobil: 0709-30-06-29
E-post: peter@touchifysolutions.com 


SOURCE Touchify Solutions AB