Apptus tilldelas innovationsbidrag från Vinnova

Jul 07, 2015, 05:00 ET from Apptus Technologies DACH

LUND, Sverige, July 7, 2015 /PRNewswire/ --

Företaget får ytterligare finansiering från Vinnova för att utveckla sin innovativa mjukvarulösning. 

Apptus Technologies, ledande inom personalisering för datadriven e-handel, har fått ytterligare medel från den svenska innovationsmyndigheten Vinnova. Mjukvaruföretaget använder bidraget för att investera i ytterligare forskning gällande framåtblickande automatisering av e-handeln.   

Tack vare företagets personaliseringslösning för e-handel kunde Apptus slå flera hundra konkurrenter i Sverige i Vinnovas öppna tävling om ett bidrag till "Innovativa affärsprojekt".
I sitt forskningsprojekt "Automatiserat system för måldriven marknadsföring" tar sig företaget an de förändrade trenderna på marknaden och sätter nya standarder för automatiserad och personaliserad e-handel. Apptus eSales kombinerar "big data" med prediktiv analys och realtidsbearbetning. Med hjälp av en självlärande enhetlig lösning kan alla nätbutiker omedelbart anpassa sig efter enskilda användares beteende. Apptus eSales har fått ett sexsiffrigt ekonomiskt stöd från den svenska innovationsmyndigheten Vinnova.

Automation - e-handelns framtid   

"Den här utmärkelsen är ytterligare ett bevis på Apptus ledande position inom personalisering och automatiserad e-handel. Vi tror att vår individuella strategi, som inriktas på den specifika kundens behov, bryter ny mark. Med tanke på den betydande ökningen av data och behovet av äkta realtidskommunikation, behövs en automatiserad och enhetlig procedur för att utveckla e-handel för framtida behov. Den stora efterfrågan på marknaden visar att vår forskning kring automatisering går i precis rätt riktning", säger Sören Meelby, Vice President Marketing på Apptus. Simon Gustafsson, säljansvarig för de nordiska länderna, tillägger: Vinnovas investering visar att Apptus aktivt bidrar till Nordens ställning som innovationsledande region i Europa."

För mer information om Vinnova:
http://www.vinnova.se/en/

För mer information om Apptus:
http://apptus.com/

Kontakt :

Apptus Technologies
Sören Meelby
Vice President of Marketing
Trollebergsvägen 5    
222 29 Lund
Sverige

E-post:soren.meelby@apptus.com

F&H Public Relations GmbH
Press agency
Brabanter Str. 4
80805 Munich
Tel.: +49-89/12175-136

E-post: apptus@fundh.de

SOURCE Apptus Technologies DACH