Biokine Therapeutics får FDA:s särläkemedelsstatus för mobilisering av stamceller i cancerpatienter

Jul 25, 2012, 07:37 ET from Biokine Therapeutics Ltd.

REHOVOT, Israel, July 25, 2012 /PRNewswire/ --

Biokine Therapeutics Ltd. tillkännagav idag att de fått särläkemedelsstatus av det amerikanska läkemedelsverket, US Food and Drug Administration (FDA), för mobiliseringen av hematopoetiska stamceller från benmärg till perifert blod för insamling och därefter transplantering i patienter med olika typer av blodcancer. Tidigare under 2012 fick Biokine godkännande av FDA för att genomföra en klinisk studie i fas 2 med BKT140 på stamcellsmobilisering i patienter med multipelt myelom och icke-Hodgkins lymfom.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120724/546336 )

Biokine hade tidigare genomfört en klinisk studie i fas 1/2 vid flera framstående medicinska center i Israel, vilken visade både säkerhet och effekt hos studieläkemedlet samt på dess förmåga att sänka antalet behandlingsdagar och därpå följande afares.

Dr Laurence Shaw, ordförande i Biokines styrelse, sade idag att "BKT140 är unikt positionerat för att nå den snabbt framväxande marknaden för stamcellsmobilisering för blodcancrar. I dessa ekonomiskt ansträngda dagar är BKT140, som innebär minskade kostnader för patientvården, ett synnerligen konkurrenskraftigt läkemedel. Dessutom har BKT140 visat, i både prekliniska och kliniska studier, att genom att målsöka kemokinreceptorn CXCR4, verkar det också kunna behandla maligniteter förknippade med denna nyckelreceptor."

Biokine Therapeutics Ltd. är ett biofarmaceutiskt företag under framväxt som utvecklar nya terapeutiska medel för användning i stamcellscancerterapi, behandling av cancer och av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar. Företaget är hemmahörande i Weizmann Science Park i Rehovot, Israel. Biokine grundades av Chief Scientific Officer och Chief Executive Officer, professor Amnon Peled, ledande expert och forskare på det vetenskapliga CXCR4-området. Företaget äger Chemohit drug discovery-teknologi och har flertalet prekliniska substanser under utveckling.

Kontakt:
Dr Laurence Shaw
+972-8-9301015
info@biokine.com
http://www.biokine.com

SOURCE Biokine Therapeutics Ltd.