Blancco lägger till funktioner för snabb återställning & rapportering i sin dataraderingslösning för mobila enheter

Sep 05, 2013, 07:00 ET from Blancco Oy Ltd.

JOENSUU, Finland, September 5, 2013 /PRNewswire/ --

Ny funktion gör Blancco Mobile till den första kompletta lösningen för hantering av mobiler, vilket ger organisationerna fler alternativ vid hanteringen av mobil datasäkerhet

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130418/608188 )

Smarta telefoner säljer redan bättre än stationära datorer med en faktor på mer än 5 till 1, och försäljningen av smarta telefoner och surfplattor förväntas representera 95 % av hela marknaden för telefoner och PC år 2016.* Med tanke på denna fantastiska tillväxt tillkännagav Blancco idag att de utrustar sin Blancco Mobile dataraderingslösning för mobila enheter med en ny funktion för att förse organisationer med ytterligare ett alternativ vid hanteringen av mobil datasäkerhet.

Blancco Mobile inkluderar nu ett snabbt fabriksåterställningsalternativ, utöver fullständig dataradering, vilket gör detta till den första kompletta lösningen för mobil bearbetning. Lösningen fungerar med enheter som kör Android, iOS, BlackBerry, Windows Mobile och Nokia Symbian.

"Försäljare, tjänsteleverantörer och andra hanterare av mobila enheter behöver ett snabbt och effektivt sätt för att kunna återställa smarta telefoner och surfplattor, så att risken för att en enhet ska komma ut på andrahandsmarknaden med känslig företagsinformation eller personuppgifter minimeras," säger Kim Väisänen, vd och grundare av Blancco. "Medan vi rekommenderar Blancco Mobile:s fullständiga dataradering för en heltäckande säkerhet och regelefterlevnad, är den nya funktionen för återställning och rapportering perfekt för att snabbt återställa stora produktvolymer, upp till 20 åt gången, med minimala resurser och en rapport som bevis."

"Återställnings- och rapporterings"-funktionen skapar en rapport efter återställningen, som bekräftar att den genomförts. Den nya funktionen är kompatibel med Blancco Management Console, som automatiskt tar emot återställnings- eller raderingsrapporterna.

För mer information om Blancco Mobile finns ett nytt produktblad tillgängligt via denna länk.

*http://mobithinking.com/mobile-marketing-tools/latest-mobile-stats/a#smartphone-shipments

Om Blancco

Blancco är en beprövad dataraderingslösning för miljoner användare runt om i världen. Som global marknadsledare inom dataraderingslösningar och lösningar för datoråteranvändning kan Blancco erbjuda branschens mest certifierade dataraderingslösningar. Företaget har kunder inom en mängd branscher inklusive bank, finans, myndigheter och försvar. Företagets produkter värderas högt av professionella inom avyttring av it-tillgångar runt om i världen. Blancco arbetar via ett omfattande nätverk av internationella kontor och partner i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Ryssland, Asien och Australasien. Mer information finns via http://www.blancco.com.

Mediakontakt:
Monica Shaw
+1-770-367-9534
mshaw@carabinerpr.com

Blancco Oy Ltd.
Kim Väisänen, vd och grundare
+358-50-585-2885
kim.vaisanen@blancco.com


SOURCE Blancco Oy Ltd.