Blancco lanserar världens första SSD-radering med automatisk borttagning av låsfunktioner

Nov 20, 2013, 09:54 ET from Blancco Oy Ltd.

JOENSUU, Finland, November 20, 2013 /PRNewswire/ --

Ledande dataraderingsleverantör löser problemet med borttagning av låsfunktioner och erbjuder patentsökt och tredje parts-beprövad metod för säker rensning av SSD-enheter

SSD-enheter ökar snabbt i popularitet för tillämpningar som sträcker sig från pekskärmar till masslagring och förväntas omfatta 40 % av hårddiskmarknaden 2016,[1] trots att utmaningar kvarstår när det gäller säker radering av data från komplexa flash-baserade SSD-minnen. Idag tillkännager Blancco, global marknadsledare inom dataradering och lösningar för datoråteranvändning, ett stort genombrott inom raderingen av SSD-diskar tack vare automatisk borttagning av låsfunktioner, något som ger tillgång till kritiska firmware-baserade raderingskommandon i SSD-enheterna.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130418/608188 )

Blanccos programvara med automatisk borttagning av låsfunktioner, den första i sitt slag i den kommersiella raderingsbranschen, kommer att vara av intresse för alla specialister på avyttring av it-tillgångar (ITAD), återvinningsföretag och organisationer som värdesätter säkerhet och effektivitet i dataraderingsprocesserna. Borttagningen av låsfunktioner automatiserar en grundlig rensning av av SSD-diskar som efterlever regler och bestämmelser och även eliminerar behovet av ineffektiv manuell hantering i raderingsprocesserna.

"Organisationer som misslyckas med att korrekt hantera dataraderingen av tekniskt avancerade SSD-enheter kan omedvetet utsätta sig för säkerhetsrisker, eftersom traditionella metoder för hårddiskradering ofta inte är effektiva för SSD," säger Kim Väisänen, vd och grundare av Blancco. "Vårt stora genombrott när det gäller borttagningen av låsfunktioner, tillsammans med vår unika SSD-raderingprocess, gör att Blancco kan erbjuda den bästa metoden för att uppnå fullständig säkerhet och regelefterlevnad."

Blanccos SSD-raderingsmetod är patentsökt och har testats och verifierats av Stellar Data Recovery, oberoende tredje part och världsledande inom dataåterställningsteknik. Stellar använde sin expertis för att utföra tester på både låga och avancerade nivåer, Blancco har i sin tur eftersökt ytterligare validering genom att framgångsrikt slutföra den SSD-testmetodik som erbjuds av Asset Disposal and Information Security Alliance (ADISA).

"Vi testade Blanccos SSD-raderingsmetod genom att försöka återskapa utplånad kunddata från ett antal SSD-enheter," säger Kees Jan Meerman, vd på Stellar Data Recovery.

"En månads invasiva tester på djup nivå av varje enskild NAND gav inga spår efter kunddata på någon av de rensade diskarna."

Om Blancco

Blancco är en beprövad dataraderingslösning för miljoner användare runt om i världen. Som global marknadsledare inom dataraderingslösningar och lösningar för datoråteranvändning kan Blancco erbjuda branschens mest certifierade dataraderingslösningar. Företaget har kunder inom en mängd branscher inklusive bank, finans, myndigheter och försvar. Företagets produkter värderas högt av professionella inom avyttring av it-tillgångar runt om i världen. Blancco arbetar via ett omfattande nätverk av internationella kontor och partner i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Ryssland, Asien och Australasien. Mer information finns på adressen http://www.blancco.com.

Om Stellar

Stellar Data Recovery är en ISO 9001-certifierad leverantör av dataåterställningstjänster och programvarujätte som betjänar miljontals kunder över hela världen. Stellar använder sig av förstklassig infrastruktur, ett team bestående av 60 forsknings- och utvecklingsspecialister samt egenutvecklade verktyg och teknik. En mängd europeiska organisationer inklusive myndigheter, Fortune 500-företag, banker och finansinstitut har använt sig av Stellar Data Recovery. Kunderna vänder sig till Stellar på grund av kvaliteten hos de dataåterställningstjänster som erbjuds. För mer information, besök: http://www.stellar.nl.

[1] Chien, R., IHS iSuppli Storage Space Market Brief, "Solid-State Drive Market Revenue Set to more than Double This Year on Renewed Ultrabook Hopes," januari 2013, Källa

Mediakontakt:
Monica Shaw
+1-770-367-9534
mshaw@carabinerpr.com

Blancco Oy Ltd.
Kim Väisänen, vd och grundare
+358-50-585-2885
kim.vaisanen@blancco.com

SOURCE Blancco Oy Ltd.