Clinton Global Initiative står värd för Hultpriset

Sep 17, 2013, 03:00 ET from Hult Prize

-- President Clinton delar ut Hultpriset på 1 miljon dollar vid Clinton Global Initiatives årsmöte i New York

NEW YORK, 17 september, 2013 /PRNewswire/ - Den 23 september 2013 kommer globala ledare att mötas på Clinton Global Initiatives (CGI:s) årsmöte på Sheraton New York Hotel & Towers. För första gången får de sällskap av nästa generations sociala entreprenörer: årets finalister av Hultpriset.

De 26 tävlande ingår i sex lag och har redan konkurrerat ut över 10.000 högskole- och universitetsstudenter från över 150 länder. Utmaningen? Att skapa ett socialt företag som förser fattiga med mat, och särskilt de 200 miljoner människor som lever i slumområden i och nära städer.

"Det här är vår chans att stärka nästa generation och lösa några av världens mest akuta frågor," sade Ahmad Ashkar, verkställande direktör och grundare av Hultpriset. "Nästan en miljard människor går hungriga varje dag och utan nya lösningar kommer säkerhetsproblem som har att göra med mat sannolikt att bli värre."

Lösningar som utvecklats av Hultprisets finalister kommer att presenteras under tävlingens globala final i New York som äger rum under CGI:s fyradagars-möte.

Teamen bedöms och utvärderas av en verkställande jury som innefattar (i alfabetisk ordning):

  • Desh Deshpande, Ordförande, Sparta Group
  • Ertharin Cousin, Verkställande direktör, World Food Programme
  • Kathy Calvin, Verkställande direktör, United Nations Foundation
  • Muhammad Yunus, Nobelpristagare och grundare av Grameen Bank
  • Peter Sands, Grupp-VD, Standard Chartered Bank
  • Premal Shah, Chef och delgrundare, Kiva
  • Steve Andrews, Verkställande direktör, SolarAid

Det vinnande laget kommer att få 1 miljon amerikanska dollar i startkapital och en utmärkelse som delas ut av den förre amerikanske presidenten Bill Clinton.

Mer information hittar du på www.hultprize.org.

Hultpriset finansieras av familjen Hult och dess välgörare, Bertil Hult, grundare av EF, Education First.

Om Hultpriset


Under de senaste fyra åren har Hultpriset sammanfört över 24.000 högskole- och universitetsstuderande för att lösa några av världens mest akuta frågor. Den årliga initiativet är världens största studenttävling för socialt entreprenörskap och grundades av Ahmad Ashkar, före detta student vid Hult International Business School. Årets utmaning är den globala matkrisen och ämnet valdes personligen av samarbetspartnern president Clinton. Hultpriset har finansierats av familjen Hult sedan det grundades 2009. Mer information finns på www.hultprize.org. Följ oss på Twitter @hultprize.

Om Clinton Global Initiative


Clinton Global Initiative (CGI) grundades av den före detta presidenten Bill Clinton på initiativ av Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation, 2005. Här möts globala ledare för att skapa och genomföra innovativa lösningar kring världens mest akuta utmaningar. CGI:s årsmöten har samlat över 150 statschefer, 20 Nobelpristagare och hundratals ledande företagsledare, chefer för stiftelser och icke-statliga organisationer, filantroper och företrädare för media. Hittills har CGI:s medlemmar gjort mer än 2.300 åtaganden, som  förbättrat livet för över 400 miljoner människor i över 180 länder. När dessa åtaganden är fullt finansierade och genomförda kommer de att värderas till 73,5 miljarder dollar. Mer information finns på www.clintonglobalinitiative.org.

Mediakontakt: Jenny Harler (Kommunikationsdirektör), jenny.harler@hult.edu, +44-790-848-0166

SOURCE Hult PrizeRELATED LINKS

http://www.hultprize.org


http://www.clintonglobalinitiative.org


http://www.hult.edu


http://www.ef.com