Clufix lanserar tredje generationens monteringsfästelement

Jan 09, 2014, 03:00 ET from Clufix

CLUSES, Frankrike, January 9, 2014 /PRNewswire/ --

Banbrytande Leankeasy, en blindnitsbult med enkelsteg, består av skruv och mutter vilket resulterar i dramatiska kostnadsbesparingar

Clufix, som designar, utvecklar och producerar fixerings- och monteringslösningar för plåt- och plastdetaljer, har lanserat en ny fästanordning som ser ut att revolutionera monteringsprocessen inom bilindustrin och en mängd andra tillverkningssektorer. 

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140109/662798 )

Blindnitsbulten Leankeasy är en allt-i-ett, förmonterad komponent bestående av både en skruv och en mutter, som är redo att placeras. Produkten är helt unik eftersom muttern dras åt i samma steg som skruven skruvas vilket ger många fördelar, däribland betydande kostnadsbesparingar.

Éric Massebeuf, chef för Clufix, som ligger i ett område med många finmekanikföretag i staden Cluses i regionen Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike, förklarar att lanseringen av Leankeasy representerar en ny era för monteringsfästprodukter. "Den första generationens produkter bestod bara av grundläggande bultar och muttrar", säger han. "Den andra generationen - som uppstod på 1920-talet och blev mer allmänt använd efter 1945 och används fortfarande i dag - har inneburit att modifierade fästelement (självlåsande muttrar, korgmuttrar, blindnitsbultar, svetsmuttrar, gängade inlägg...) förbereder stödplåten genom att sätta ut en gängad komponent, men fortfarande används skruvar och muttrar separat. Den tredje generationen har nu kommit i och med lanseringen av Leankeasy."

Den viktigaste förändringen är att andra generationens produkter krävde inte bara två komponenter, separata skruvar och muttrar, utan också två steg, uppsättningen av muttern och slutmonteringen, medan med Leankeasy behövs endast en komponent och ett enkelt steg.

Massebeuf tilllägger: "Leankeasy är den första verkligt omvälvande innovationen i det här fältet på ca 90 år. Det är därför denna produkt verkligen imponerar på folk."

Leankeasy är enkel och lätt att använda och kräver ingen inställningsutrustning och jämförelsevis få monteringsartiklar och -delar. Dessutom reduceras kostnaderna dramatiskt. Tack vare att utsättningsprocessen förenklas i sådan utsträckning reduceras alla kostnader i samband med denna process, inklusive arbetskraft, med mer än hälften när Leankeasy används. Detta resulterar i en genomsnittlig total kostnadsbesparing på 35 %.

För vissa tillämpningar är kostnadsbesparingen ännu högre. En tillverkare av traktorer har rapporterat en kostnadsreduktion på 33 %, medan en hisstillverkare som använder paneler på upp till två meters längd har sagt att kostnaderna har minskat med så mycket som 70 %.

Sedan början av 2013, som en del av valideringsprocessen innan lanseringen, har Clufix testat Leankeasy med omkring tio olika kunder, inklusive leverantörer i första och andra leden till fordonsindustrin, liksom tillverkare av hissar, traktorer och elgeneratorer. Cluflix började utveckla Leankeasy i slutet av 2010.

De viktigaste marknaderna som Leankeasy inledningsvis riktas mot är Frankrike, Tyskland, Italien och Storbritannien. Clufix planerar att börja sälja produkten till den amerikanska bilindustrin från 2015.

För mer information gå till http://www.leankeasy.com

Om Cluflix

Clufix designar, utvecklar och tillverkar fästelement och fastsättningselement som fungerar som fixerings- och monteringslösningar för plåt- och plastdelar.

Företaget, som är baserat i ett område med många finmekanikföretag i staden Cluses i regionen Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike, förser sina kunder med helhetsprodukter och processlösningar som ger en rad fördelar, inklusive betydande kostnadsminskningar. Företaget arbetar nära sina kunder och erbjuder en projektinriktad och starkt kundanpassad tjänst som resulterar i en verklig differentiering för kunden.

Clufix levererar till ett brett spektrum av branscher, där bil- och järnvägssektorerna står för 25 % av omsättningen var för sig, telekommunikationsenergi för 15 %, lastbilar och släpvagnar för 8 %, konstruktion och jordbruk för 5 % var för sig och andra marknader står för 17 %. Omkring 65 % av Clufixs försäljning är export, där de ledande marknaderna är Europa, Kina, Indien och USA.

Clufix har cirka 60 anställda, som består av ett team av industriella specialistingenjörer, samt ett kundorienterat FoU-team och produktions- och inköpsteam.

Företaget har en hög kunskapsnivå inom tillverkning, och specialiserar sig på kallformning och svarvning, värme- och ytbehandling, samt fokuserar på integrerad tillverkning för kvalitetskontroll. För att öka sina kunders konkurrenskraft är innovation central för Clufixs filosofi och de har ansökt om mer än ett patent under de senaste fem åren.

Mediakontakt: Eric Massebeuf, + 33-4-50-98-13-13, leankeasy@clufix.com

SOURCE Clufix