Desso brengt gevaar van fijnstof onder de aandacht op Wereld Astma Dag 2012
WAALWIJK, Nederland, April 26, 2012 /PRNewswire/ --
Wereldwijd zo'n 300 miljoen astma patiënten
De Europese tapijtfabrikant Desso vestigt op 1 mei 2012 - Wereld Astma Dag - de aandacht op een wereldwijd probleem: de slechte binnenluchtkwaliteit in veel woningen en openbare gebouwen. Een overmatige hoeveelheid stofdeeltjes en fijnstof in de binnenlucht brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee, met name voor astmapatiënten. Astma is een wereldwijd probleem, waar meer dan 300 miljoen mensen[1] de gevolgen van ondervinden. De World Health Organization (WHO) luidde al in 2011 de noodklok en meldde dat jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen[1] overlijden als gevolg van vervuiling van de binnen- en buitenlucht.
Binnenlucht
Collot d'Escury (CCO Desso): "De kwaliteit van de binnenlucht - thuis, maar ook op kantoren, scholen en in andere openbare gebouwen - laat vaak zeer te wensen over. De overmatige hoeveelheid fijnstof in een ruimte is daarbij een doorslaggevende factor." Uit onderzoek van de WHO in 1.100 steden wereldwijd blijkt dat een overgrote meerderheid van de bevolking een gemiddelde jaarlijkse blootstelling aan fijnstof (PM10) heeft die de norm die deze organisatie heeft gesteld ruim overschrijdt[1]. Desso heeft zich gecommitteerd aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. Wereld Astma Dag is voor de onderneming dan ook een belangrijk moment om de ernst van de situatie aan de kaak te stellen en belangrijker: om oplossingen aan te dragen.
Tips om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren
1. Neem preventieve maatregelen en kies voor een vloerbedekking die stof bindt in plaats van afstoot - kies dus voor tapijt;
2. Maak regelmatig schoon gebruik een stofzuiger met een hoge zuigkracht, een rolborstel en een HEPA filter;
3. Handhaaf een gezonde vochtigheidsgraad (rond 30%-50%);
4. Gebruik de krachten van moeder natuur om de binnenlucht te helpen verschonen - koop planten;
5. Investeer in goede HEPA luchtfilters om de binnenlucht te helpen zuiveren en zorg ervoor dat filters regelmatig worden gecontroleerd en vervangen;
Crisismaatregel
Het zorgelijke niveau van de binnenluchtkwaliteit was voor Desso aanleiding om in 2010 de AirMaster te ontwikkelen. Dit tapijt is acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt[2], wat bleek uit onderzoek van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van de binnenlucht en vermindert het risico op gezondheidsproblemen. Collot d'Escury: "De DAAB, het Duitse Astmafonds, bevestigde al in 2005 dat het gebruik van tapijt in een binnenruimte leidt tot een lagere fijnstofconcentratie in de lucht[3]."
90% van onze tijd wordt binnen doorgebracht
Goede luchtkwaliteit in gebouwen is essentieel aangezien mensen een groot gedeelte van de dag binnen zitten. Zo brengen mensen met een fulltime kantoorbaan gemiddeld 1880 uur per jaar op kantoor door. Collot d'Escury: "Wij brengen het gevaar van een slechte binnenluchtkwaliteit de laatste jaren ook onder de aandacht op scholen. Het is een kwalijke zaak dat kinderen een groot deel van de tijd doorbrengen in een omgeving die onnodig ongezond is." Desso heeft reeds een groot aantal scholen in Europa voorzien van haar AirMaster tapijt. Daarnaast werkt het samen met organisaties als Frisse Scholen, Gezonde Scholen en Vitaal Lokaal. "Wij krijgen daar zeer enthousiaste reacties op. Het is heel simpel: de lucht in klaslokalen wordt schoner en dat draagt bij aan een goed leerklimaat. Voor kinderen en docenten die last hebben van astma, of andere aandoeningen aan de luchtwegen, is het een verademing."
[1] Bron: World Health Organisation(WHO)
[2] Bron: Testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster® werd vergeleken met een standaard harde PVC-vloer en met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt.
[3] Bron: onderzoek uitgevoerd door de Deutsche Allergie- und Asthmabund e.V. in 2005.
Website: http://www.desso.com
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article