Enoro - den nya ledande programvaruleverantören till energibranschen

Oct 09, 2012, 00:00 ET from Enoro

HELSINGFORS, Finland, DALE, Norge och HAMAR, Norge, October 9, 2012 /PRNewswire/ --

Process Vision Oy, Elis AS och Popkorn AS har tillsammans skapat Enoro - ett nytt ledande programvaruföretag för den nordiska och europeiska energibranschen.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121009/567369

De samgående företagen har vardera 20 års erfarenhet av att utveckla och leverera energirelaterade programvarulösningar för ledande energibolag. Med över 300 anställda på 12 kontor blir Enoro störst i Norden och rankas bland de ledande leverantörerna i Europa. Enoros kunder är allt från energileverantörer, multinationella energiföretag och stora energianvändare till systemoperatörer och energibörser.

Marknaden för energirelaterade programvarulösningar är i ständig förändring och förväntas växa starkt under de närmaste åren. Avancerade implementationer för mätarinfrastruktur kommer att generera en stor efterfrågan på lösningar för Smart Grid (smarta elnät) och CIS (kundinformationssystem).

Process Vision, Elis och Popkorn har alla visat stabil utveckling, hög tillväxt av efterfrågan och intäkter under god lönsamhet. Enoro har levererat mer än 300 MDM-/Smart Grid-installationer och över 110 CIS-installationer för totalt mer än 14 miljoner mätpunkter över hela Europa. Bolagen har kompletterande geografiska positioner, kompetenser och produkterbjudanden. Detta gör Enoro till en kraftfull leverantör av de bästa lösningarna till kunder inom Europas energisektor.

"Vi är mycket stolta över att lansera Enoro. Innovativ utveckling och stor uppmärksamhet på kundernas behov har varit avgörande faktorer för vår framgång hittills. Detta kommer  även fortsättningsvis vara vår huvudsakliga fokuspunkt. Vi tror att våra lösningar har potential att bli det självklara valet för nordiska och europeiska energibolag. Vår erfarenhet och kunskaper om energibranschen säkerställer de bästa lösningarna för nuvarande och kommande marknadskrav på CIS, Smart Grid och marknadsinteraktion", säger Åge Lønning, vd på Enoro.

Det nya företaget och varumärket lanseras officiellt den 9 oktober i monter A25 på mässan Metering, Billing/CRM Europe 2012 i Amsterdam.

Om Enoro

Process Vision Oy, Elis AS och Popkorn AS har tillsammans skapat ett nytt företag vid namn Enoro - en dedikerad leverantör av ledande programvarulösningar för CIS, Smart Grid och marknadsinteraktion. Enoro har levererat 300 MDM-/Smart Grid-installationer, över 110 CIS-installationer och mer än 14 miljoner mätpunkter över hela Europa. Enoro har kontor i Norge, Sverige, Finland, Schweiz och Nederländerna.

http://www.enoro.com

Om Process Vision

Process Vision är en programvaruleverantör för energisektorn med huvudkontor i Finland och kunder i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Österrike, Nya Zeeland och Norge. Process Vision har en ledande position inom MDM- (mätdatahantering) och EDM-segmenten (energidatahantering) för el, gas, fjärrvärme och vatten samt ett brett utbud av kompletterande system däribland faktureringsprogram. Företaget grundades 1993 och sysselsätter nästan 200 specialister inom IT- och energibranschen.

Om Elis

Elis AS är en ledande norsk leverantör av IT-tjänster och produkter  inom utvecklingen av CRM och processrelaterade system för energisektorn. Elis har över 90 installationer av sin programvarulösning Elwin på den norska marknaden. Företaget har 70 anställda och omsätter  80M NOK och ligger i Dale, Sunnfjord.

Om Popkorn

Popkorn AS  grundades 2005 i Hamar, Norge. Efter år av stark tillväxt har företaget idag en omsättning på 45M NOK. Företaget har kontor i Hamar, Lillehammer, och i Linköping, Sverige.

Mer information

Åge Lønning, vd, Enoro, tel. +47-40201000, age.lonning@enoro.com

 


SOURCE Enoro