Enterprise Europe Network - Idrotten möter näringslivet: Hur entreprenörer slår lågkonjunkturen

Sep 12, 2012, 09:00 ET from Enterprise Europe Network

BRYSSEL, September 12, 2012 /PRNewswire/ --

Orientering är en populär sport i Norge som är nu på väg att uppåt tack vare en teknik som utvecklats av ett litet företag i Storbritannien. En ny video  visar ett vinnande partnerskap mellan det norska Orienteringsförbundet och en brittisk tillverkare av kroppsmonitorer. Samarbetsprojektet syddes ihop med hjälp av Enterprise Europe Network, ett nätverk för företagsstöd som har hjälpt mer än 5 000 företag att skapa affärer och tekniksamarbeten i 51 länder.

Jan Kobach är den norska Orienteringsförbundets prestandaanalytiker. I denna spännande sport till fots, cykel eller skidor, utrustad endast med en karta och kompass måste idrottaren hitta den snabbaste vägen till de olika kontrollerna. Jan Kobach letade efter sätt att förbättra sina idrottares prestationer när han hittade den brittiska kroppsmonitorn, ett instrument som mäter hur användaren rör sig. Den kunde användas för att hjälpa löparna att välja väg, fart och när de ska läsa kartan.

Verktyget är designat av Activeinsights, ett Cambridgebaserat företag som i huvudsak säljer denna typ av produkter för medicinska forskare. Företaget kontaktade Enterprise Europe Network för att hitta affärspartners utomlands och nya kunder.

- Vi hittade mer än bara en ny kund och partner. Vi upptäckte en helt ny marknad för vår produkt, säger Joss Langford, som är teknisk direktör vid Activeinsights.

Med 3 000 anställda hjälper nätverket EEN små företag som Activeinsights att få forskning och kommersiella tillämpningar att hitta varandra.

Underlättar internationella affärer

Enterprise Europe Network lanserades 2008 av EU-kommissionen. Nära 2,5 miljoner små och medelstora företag har sedan dess fått hjälp genom EEN att hitta affärer och partnersamarbeten internationellt, få tillgång till EU-anslag och att navigera i den labyrint som EUs lagstiftning utgör. EEN har mer än 600 medlemsorganisationer i Europa, USA, Latinamerika, Mellanöstern och Asien.

EEN nyckeltal

  • 3 000 anställda
  • 600 medlemsorganisationer i 51 länder
  • 375 000 EU-frågor
  • 5 000 företag har etablerat affärer och teknik- och forskningssamarbeten
  • 1 000 nya arbetstillfällen skapas årligen
  • 220 000 euro har varje företags omsättning ökat i genomsnitt
  • 450 miljoner euro är den sammanlagda omsättningstillväxten
  • 100 000 tänkbara projekt inom teknik, immateriella rättigheter, finans och ekonomi har gåtts igenom
  • 19 000 evenemang för små och medelstora företag med 750 000 deltagare

Mer information

Presskontakt
Enterprise Europe Network
Fler berättelser
Videor

 

För ytterligare information om EEN, kontakta
Monica Salgado Fernandez
+32-2-295-03-30


SOURCE Enterprise Europe Network