GAADI Bicycle Tube wint "Fiets Innovatie Award 2013"

Feb 08, 2013, 05:50 ET from Jetten-Fischer-Petrovan GbR

MÖNCHENGLADBACH, Duitsland, February 8, 2013 /PRNewswire/ --

Prijs van de RAI Vereniging Amsterdam, NL, voor een onderneming uit Mönchengladbach

GAADI Bicycle Tube heeft de "Fiets Innovatie Award 2013" van de Nederlandse RAI gewonnen. De vereniging "Rijwiel en Automobiel Industrie" heeft voor de achtste achtereenvolgende maal de prijs voor innovatieve technische vernieuwingen uitgereikt. Naast GAADI behoorden ook "Cleanbar," een innovatieve handrem van Gazelle, en de Sparta SL 18 Headlight tot de prijswinnaars.

Daarbij komt het volgens de vakjury voornamelijk aan op de technische vernieuwingen die het product biedt. Daarnaast behoren ook factoren als uitvoering, materiaalkeuze en veiligheid tot de beoordelingscriteria.

"GAADI heeft de vakjury overtuigd met de juiste mix van technische innovatie, materiaal en functionaliteit," aldus een tevreden Dana Fischer, marketingmanager bij GAADI, over de prijs. "Wij zijn zeer trots dat wij binnen een grotere groep van genomineerde innovatieve producten uitgekozen zijn," zo vervolgt Fischer.

Award-winnaar GAADI Bicycle Tube is een binnenband met twee uiteinden, waardoor een binnenband vervangen kan worden zonder het wiel te demonteren. De band is gemaakt van een hoogwaardige rubbermix en is verkrijgbaar voor de wielmaten 26 en 28 inch. Hij kan naar keuze worden geleverd met een Dunlop-ventiel (DV) of een Sclaverant-ventiel (SV).

"Onze binnenband met twee uiteinden is zowel voor de particuliere fietser, als ook voor commercieel gebruik een echt alternatief," legt Gabriel Petrovan, productontwikkelaar en hoofd Verkoop bij GAADI, het idee van de open binnenband uit. "De bekroning met de "Fiets Innovatie Award 2013" is een bevestiging voor ons en motiveert ons om ons product nog verder bekend te maken onder een breed publiek," aldus Petrovan.

De GAADI-binnenband werd aangemeld voor de competitie door de Nederlandse importeur Verduin Agency. Via Verduin Agency kunnen klanten uit Nederland GAADI direct verkrijgen.

Over GAADI en GAADI Bicycle Tube 

Achter GAADI gaat de firma Jetten-Fischer-Petrovan GbR schuil, een Duitse onderneming gevestigd in Mönchengladbach (NRW). In 2004 legden Gabriel Petrovan en Adi Jetten de basis voor de huidige onderneming. In de eigen garage werd de eerste open GAADI-fietsbinnenband gemaakt en onmiddellijk aan de eigen fiets gemonteerd. Korte tijd later vroegen beide heren octrooi aan voor de GAADI-fietsbinnenband bij het Europese Octrooibureau. In 2008 leerde Dana Fischer de beide ontwikkelaars kennen en sindsdien begeleidt ze GAADI op het marketing gebied. Inmiddels heeft de onderneming een tweede aanvraag ingediend voor een wereldwijd octrooi (PCT-aanmelding) en heeft ze de naam GAADI laten beschermen als handelsmerk.

GAADI Bicycle Tube is een fietsbinnenband met twee uiteinden, gemaakt van een hoogwaardige rubbermix. De band is verkrijgbaar voor de wielmaten 26 en 28 inch en kan worden geleverd met Dunlop-ventiel (DV) of Sclaverant-ventiel (SV). Zoals de meeste gangbare fietsbinnenbanden, is ook de GAADI-fietsbinnenband uit butyl gemaakt. Meer informatie vindt u op http://www.gaadi.de

Perscontact Dana Fischer
Hans-Klinken-Gasse 6
41068 Mönchengladbach
Tel: +49-(0)2161-2472279
dana.fischer@gaadi.de

SOURCE Jetten-Fischer-Petrovan GbR