Göteborg och Warszawa - här finns de nöjdaste hotellgästerna

Sep 12, 2011, 07:18 ET from hotel.info

NÜRNBERG, Germany, September 12, 2011 /PRNewswire/ --

Oavsett om det handlar om en semestervistelse eller en affärsresa; för många är hotellet den centrala punkten på resan. Och hotellet ska så långt det är möjligt uppfylla de personliga önskemålen. I vilken av Sveriges tre största städer som övernattningsgästerna var mest nöjda med sitt hotell får du veta på hotel.info [ http://www.hotel.info ], den avgiftsfria webbokningstjänsten för mer än 210 000 hotell över hela världen.

Göteborg hade flest nöjda hotellgäster, följt av Malmö

Warszawa ligger i topp vid en jämförelse mellan världens storstäder; även Stockholm finns med på den internationella topplistan

Vid en jämförelse mellan Sveriges tre folkrikaste städer, visade det sig att bokningskunderna var särskilt nöjda med hotellen i Göteborg. De gav universitetsstaden en förstaplats med 7,35 poäng, följt av Malmö på 7,31 poäng. Huvudstaden Stockholm hamnade på tredje plats med 7,10 poäng.

Warszawa hamnade på första plats när storstäderna runt om i världen jämfördes. Med ett knappt försprång och totalt 7,62 poäng vann den polska huvudstaden framför andrapristagaren Helsingfors. Även hotellen i Tokyo gav ett gott intryck hos sina övernattningsgäster. En helhetsbedömning på 7,57 poäng gav den japanska huvudstaden en tredjeplats.

Hotellen i Stockholm behöver heller inte skämmas i den världsomspännande jämförelsen. Med 7,10 poäng hamnade staden på den internationella topp-20-listan. Hotellen i Moskva uppvisar en förbättringspotential och missade precis topplistan med 6,97 poäng. Något mindre nöjda var bokningskunderna med den totala hotellservicen i den eviga staden Rom och i Paris och London. Hotellen i världsmetropolen vid Themsen fick bara 6,48 poäng.

Du hittar det fullständiga pressmeddelandet här:

http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1284&mode=article

Presskontakt:

Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Straße 15-17
D-90411 Nürnberg
Tyskland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
e-post: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info


SOURCE hotel.info