Gratis Wi-Fi viktigast på hotellet

Feb 20, 2013, 04:00 ET from Hotels.com

LONDON, February 20, 2013 /PRNewswire/ --

Semester handlar inte bara om avkoppling - det är lika viktigt att vara uppkopplad för att kunna skryta om sin upplevelse för vännerna i sociala medier. En global undersökning som Hotels.com genomfört visar att gratis Wi-Fi är det absolut viktigaste när vi bokar hotell.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120628/540164 )

På frågan om vad som är absolut nödvändigt när man väljer hotell inför en semesterresa svarade 34 procent gratis Wi-Fi. Idag tar vi med våra smart phones, surfplattor och datorer överallt och kräver att alltid kunna vara uppkopplade för att kunna dela med oss av våra semesterupplevelser.

  • Nu när alltifrån flygbolag till caféer erbjuder gratis Wi-Fi blir det svårt för hotellen att ta betalt för något som gästen kan få gratis någon annanstans, säger Yvonne Bonanati på Hotels.com.

Faktum är att hela 66 procent av resenärerna som deltog tyckte att gratis Wi-Fi skall bli standard på hotell under 2013. Många resenärer prioriterar även frukost som ingår i priset när de väljer hotell, 25 procent av de tillfrågade sa att det var det viktigaste.

Undersökningen genomfördes under januari 2013 och omfattade 8 600 personer från 28 länder runt om i världen.

Hotels.com är en ledande online bokningssajt för hotell med nästan 200 000 hotell på 25 000 resmål i över 200 länder världen över, från internationella kedjor och all-inclusive resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts - tillsammans med all information som krävs för att boka den perfekta vistelsen. Hotels.com har fördel av ett av de största hotellteamen i branschen, som förhandlar sig till de bästa priserna för kunderna, erbjuder återkommandet reor, specialerbjudanden och kampanjer. Nyhetsbrevet ger kunderna information om exklusiva erbjudanden och påminnelser om kommande reor. På sajten finns 7 miljoner recensioner från hotellgäster som verkligen har bott på hotellen, vilket kan vara till stor hjälp vid bokning av hotellrum. Genom att använda det branschledande lojalitetsprogrammet Welcome Rewards kan kunderna få en extra natt efter tio samlade nätter på mer än 85 000 hotell. Om en kund kan hitta samma hotell till ett lägre pris (vid betalning i förväg) matchar Hotels.com erbjudandet. Resenärer kan boka online eller kontakta det svenska kundcentret på 0771 59 30 59. Special-appar för mobiltelefoner och surfplattor kan laddas ner på http://www.hotels.com/deals/mobile_app/ och gör det möjligt för kunder att boka på resande fot och ta del av 20 000 sista minuten-erbjudanden. De senaste åtta åren har Hotels.com publicerat, två gånger om året, en prisbelönt rapport om trender inom internationella hotellpriser vid namn Hotel Price Index. Den ges ut i specialversioner för 31 länder http://sv.hotels.com/press/hotellprisindex.html. Följ Hotels.com på Facebook, Twitter och Youtube. Hotels.com är en del av Expedia Inc, världens största reseföretag online med en omfattande portfolio som innehåller några av världens mest välkända varumärken.

SOURCE Hotels.com