Kineser fortsätter ta världen med storm och ökar stadigt sitt resande

Jul 15, 2015, 03:00 ET from Hotels.com

STOCKHOLM, July 15, 2015 /PRNewswire/ --

 

  • Årets undersökning från Hotels.com, Chinese International Travel Monitor, visar att kineser ökat sitt resande med 20 procent. Ökningen är markant i segmenten millennials (18-35 år) och välbärgade resenärer. 

  • Australien, Japan och Frankrike är de tre länder som kinesiska resenärer helst vill resa till under de närmaste 12 månaderna.  

  • Pyramiderna i Egypten, Fujiberget i Japan och Eiffeltornet i Paris toppar önskelistan över sevärdheter som kineserna vill besöka under sin livstid. 

  • 80 procent av de kinesiska resenärerna har bokat sin resa online eller via mobilen, jämfört med 53 procent i fjol. 

Kineserna fortsätter att ta världen med storm och har ökat sitt resande med 20 procent under 2014, vilket innebär 107 miljoner kinesiska resenärer[1]. Detta enligt Chinese International Travel Monitor från Hotels.com som släpps idag. Undersökningen visar också att de kinesiska resenärerna är yngre, mer självständiga, tekniskt kunniga och allt mer välbärgade.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120628/540164 )

Enligt undersökningen kommer majoriteten av de kinesiska resenärerna under nästa år att besöka Australien, Japan och Frankrike.

Topp 10 destinationer för kinesiska resenärer 

1 Australien

2 Japan

3 Frankrike

4 Hong Kong

5 Sydkorea

6 USA

7 Maldiverna

8 Tyskland

9 Thailand

10 Taiwan

Insikter från 3 000 resenärer och 1 500 hotellägare 

För fjärde året i rad släpper Hotels.com rapporten Chinese International Travel Monitor (CITM) som kartlägger kinesiska resenärers resvanor. Undersökningen omfattar svar från 3 000 kinesiska resenärer men även svar från 1 500 hotellägare runtom i världen. Undersökningen analyserar tillväxttrender i kinesers resvanor utomlands och hur dessa påverkar den globala reseindustrin.

--------------------------------------------------

1. http://www.travelchinaguide.com/tourism

Under 2014 reste 107 miljoner kineser utomlands, vilket är en uppgång med 20 procent från året innan. Enligt prognosen[2] kommer resandet att öka stadigt under de närmaste fyra åren till 174 miljoner resenärer som spenderar US $ 264 miljarder, motsvarande 2,2 biljoner kronor, per år. Ett belopp motsvarande BNP för exempelvis Singapore[3].

Sevärdheter på önskelistan 

Överst på önskelistan över sevärdheter som kineserna i undersökningen vill besöka under sin livstid ligger pyramiderna vid Giza i Egypten, Fujiberget i Japan och Eiffeltornet i Paris.

Topp 5 sevärdheter för kinesiska resenärer 

1 Pyramiderna i Giza, Egypten

2 Fujiberget, Japan

3 Eiffeltornet, Paris

4 Slottet Versailles, Paris

5 Venedig, Italien

Här känner sig kineserna mest välkomna 

Det land där de kinesiska resenärerna känner sig mest välkomna enligt undersökningen är Sydkorea, följt av Thailand och Japan.

Topp 10 mest välkomnande länder  

1 Sydkorea

2 Thailand

3 Japan

4 Singapore

5 Maldiverna

6 Hongkong

7 Taiwan

8 Frankrike

9 Australien

10 Macao

--------------------------------------------------

2. http://www.chinatravelnews.com/article/90046

3. http://www.heritage.org/index/explore?view=by-variables

- Årets rapport borde vara en väckarklocka för alla värdländer. Det är dags att ta emot de kinesiska resenärerna med öppna armar och börja skräddarsy sitt erbjudande mot den här marknaden som har en enorm potential. Dessa nya globetrotters tycker verkligen om att resa. De är yngre, mer självständiga, mycket tekniskt kunniga, gillar att spendera och de vet exakt vad de vill ha, säger Abhiram Chowdhry, Vice President och Managing Director Asia Pacific för varumärket Hotels.com.

Mer från undersökningen 

  • Den genomsnittlige kinesiska resenären spenderade i snitt RMB 3 324 (SEK 4 580) per dag under 2014, inklusive boende och la mest pengar på shopping, sightseeing och restaurangbesök. 10 procent utgör det översta skiktet av kinesiska lyxresenärer. Dessa spenderar RMB 13 800 (SEK 19 020) per dag inklusive boende vilket är 3,3 gånger så mycket som den genomsnittliga resenären. Det är dock ingenting jämfört med toppskiktet på fem procent av dessa kinesiska lyxresenärer som spenderar RMB 20 896 (SEK 28 800) per dag, vilket är sex gånger så mycket som genomsnittsresenären. Detta tyder på en ny spirande "superlyxklass" bland kinesiska resenärer. 

  • Nya Zeeland, i Sverige och i Argentina spenderade kinesiska resenärer mest pengar på hotellrum 2014. 

  • Årets rapport visar att även de yngre kineserna, millenniegenerationen (18-35 år), har börjat resa. 59 procent av de tillfrågade hotellägarna svarade att de upplevt en ökning av kinesiska gäster i åldern 35 eller yngre under det senaste året. De svarar också att de förväntar sig att trenden håller i sig. Ökningen av millennials var störst i Asien och Stillahavsområdet, där 78 procent av hotellägarna upplevde en ökning. 

  • Hela 80 procent av de kinesiska resenärerna uppger att de bokade och planerade sin resa via nätet eller mobilen, jämfört med 53 procent året innan. Hälften av alla kinesiska resenärer använder appar på sina smarttelefoner för att planera och boka sin resa, vilket är en ökning med 17 procent från förra året. 

Ladda ner CITM 

Ladda ner hela undersökningen här: http://www.citm2015.com

Om inget annat anges, är växelkursen för RMB-SEK i denna undersökning från den 30 april 2015: RMB 1 = SEK 1,378 

Om undersökningen 

Undersökningen genomfördes i maj 2015 av IPSOS bland 3 000 resenärer från fastlandet i Kina. 

Minimikraven sattes på viktiga demografiska faktorer såsom ålder, kön och region för att säkerställa ett representativt urval och för att möjliggöra analys av undergrupper. Frågeformuläret omfattade bland annat ämnen som resvanor, bokningsmetoder och boendeval. 

Hotels.com genomförde en global undersökning bland fler än 1 500 av sina hotellpartners under maj 2015. Undersökningen omfattade följande länder: Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Colombia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indien, Irland, Italien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Ryssland, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan, Thailand, Storbritannien och USA.  

Nu finns Hotels.com på Mynewsdesk! Där lägger vi kontinuerligt upp nyheter, tips och användbar statistik.  

Hotels.com är en ledande onlinebokningssajt för hotell, som drivs av Hotels.com LP, med fler än 435 000 hotell på 25 000 resmål i över 200 länder världen över, från internationella kedjor och all-inclusive resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts - tillsammans med all information som krävs för att boka den perfekta vistelsen. Hotels.com har ett av de största hotellteamen i branschen, som förhandlar sig till de bästa priserna för kunderna och erbjuder återkommande reor, specialerbjudanden och kampanjer. Nyhetsbrevet ger kunderna information om exklusiva erbjudanden och påminnelser om kommande reor. På sajten finns 11 miljoner recensioner från hotellgäster som faktiskt har bott på hotellen, vilket kan vara till stor hjälp vid bokning av hotellrum. Genom att använda det branschledande lojalitetsprogrammet Hotels.com™ Rewards kan kunderna få en bonusnatt efter tio samlade nätter på fler än 90 000 hotell. Om en kund kan hitta samma hotell till ett lägre pris (vid betalning i förväg) matchar Hotels.com erbjudandet. Resenärer kan boka online eller kontakta det svenska kundcentret på 0771 59 30 59. Specialappar för mobiltelefoner och surfplattor kan hämtas på http://www.hotels.com/deals/mobile_app/ och gör det möjligt för kunder att boka på resande fot och ta del av 20 000 sista minuten-erbjudanden. De senaste åtta åren har Hotels.com två gånger per år publicerat en prisbelönt rapport om trender inom internationella hotellpriser vid namn Hotel Price Index. Den ges ut i specialversioner för 31 länder http://sv.hotels.com/press/hotellprisindex.html. Följ Hotels.com på Facebook, Twitter och Youtube. Hotels.com LP är en del av Expedia, Inc, som är världens största reseföretag online med en omfattande portfölj som innehåller några av världens mest välkända resevarumärken.

För mer information vänligen kontakta:
Joakim Johansson, joakim.johansson@jmw.se, +46(0)8-5348-0752
Ina Zackari-Näär, ina.zackari-naar@jmw.se +46(0)8-5348-0756
Yvonne Bonanati, ybonanati@expedia.com, +44-207-019-2815


SOURCE Hotels.com