Londons taxibilar bäst i världen

Nov 05, 2013, 03:00 ET from Hotels.com

STOCKHOLM, November 5, 2013 /PRNewswire/ --

Resenärer från 30 länder har sagt sitt, Londons taxibilar är bäst i världen. De ikoniska svarta bilarna har tagit hem förstaplatsen för sjätte året i rad i den årliga taxiundersökningen från Hotels.com.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120628/540164 )

Londons taxibilar gör det igen! Med 22 procent av rösterna fortsätter "the black cabs" vara bäst i världen. New Yorks klassiska gula taxibilar kommer på andraplats med 10 procent av rösterna, tätt följda av bilarna i Tokyo som fick 9 procent. Stockholm får nöja sig med en 22:e plats.  

I undersökningen fick kunder till Hotels.com bedöma taxibilarna utifrån kriterierna renlighet, lokalkännedom, körskicklighet, vänlighet, säkerhet, tillgänglighet och valuta för pengarna. Londons taxibilar fick högst betyg i fem av sju kategorier, men fick se sig slagna av New Yorks taxibilar när det gäller tillgänglighet och valuta för pengarna.

Undersökningen visar även att nästan en femtedel, 19 procent, av resenärerna sms:ar eller mailar i taxin. 15 procent föredrar att sova under turen, en tiondel att äta och nio procent föredrar att hångla i baksätet av taxin.  

Topp-fem bästa taxibilarna i världen:

              % av
  Placering Stad     rösterna
  1     London    22%
  2     New York   10%
  3     Tokyo    9%
  4     Berlin    5%
  5=    Amsterdam  4%
  5=    Madrid    4%
  5=    Mexiko City 4%


Hotels.com är en ledande online bokningssajt för hotell med mer än 220 000 hotell på 25 000 resmål i över 200 länder världen över, från internationella kedjor och all-inclusive resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts - tillsammans med all information som krävs för att boka den perfekta vistelsen. Hotels.com har fördel av ett av de största hotellteamen i branschen, som förhandlar sig till de bästa priserna för kunderna, erbjuder återkommandet reor, specialerbjudanden och kampanjer. Nyhetsbrevet ger kunderna information om exklusiva erbjudanden och påminnelser om kommande reor. På sajten finns 7 miljoner recensioner från hotellgäster som verkligen har bott på hotellen, vilket kan vara till stor hjälp vid bokning av hotellrum. Genom att använda det branschledande lojalitetsprogrammet Welcome Rewards kan kunderna få en extra natt efter tio samlade nätter på mer än 85 000 hotell. Om en kund kan hitta samma hotell till ett lägre pris (vid betalning i förväg) matchar Hotels.com erbjudandet. Resenärer kan boka online eller kontakta det svenska kundcentret på 0771 59 30 59. Special-appar för mobiltelefoner och surfplattor kan laddas ner på http://www.hotels.com/deals/mobile_app/ och gör det möjligt för kunder att boka på resande fot och ta del av 20 000 sista minuten-erbjudanden. De senaste åtta åren har Hotels.com publicerat, två gånger om året, en prisbelönt rapport om trender inom internationella hotellpriser vid namn Hotel Price Index. Den ges ut i specialversioner för 31 länder http://sv.hotels.com/press/hotellprisindex.html. Följ Hotels.com på Facebook, Twitter och Youtube. Hotels.com är en del av Expedia Inc, världens största reseföretag online med en omfattande portfolio som innehåller några av världens mest välkända varumärken.

För mer information vänligen kontakta:
Joakim Johansson, joakim.johansson@jmw.se, 08-5348 0752
Ina Zackari-Näär, ina.zackari-naar@jmw.se 08-5348-0756
Yvonne Bonanati, ybonanati@expedia.com, +44-207-019-2815


SOURCE Hotels.com