McPhy Energy förvärvar italienska elektrolysörpionjären PIEL

Jan 17, 2013, 02:45 ET from McPhy Energy

GRENOBLE, Frankrike, January 17, 2013 /PRNewswire/ --

Ett stort stegi utvecklingenför specialisten inom lagring av fast vätgas

McPhy Energy, en ledande utvecklare och tillverkare av lagring av fast vätgas, meddelade idag att bolaget har förvärvat PIEL, en italiensk pionjär inom vätgasgeneratorer baserade på vattenelektrolys. Förvärvet av PIEL (en division inom ILT Technology Group, nära Pisa i Italien), är en viktig milstolpe för McPhy Energi vad gäller driftsättandet av och tillgängligheten till företagets innovativa tekniker som gör det möjligt för företaget att sammankoppla produktion och lagring av fast vätgas, vilket idag är en unik kombination.

  • PIEL bidrar med sitt kunnande inom vattenbaserade vätegeneratorer, som är anslutna direkt till elnätet eller till förnybar energi. Idag har PIEL över 3 000 anläggningar i drift hos fler än 1 000 kunder världen över.
  • McPhy Energy bidrar med sin innovativa teknik för lagring av fast vätgas, som är baserad på magnesiumhydrider.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120723/546191 )

Integreringen av de två aktörernas teknik gör grön vätgasgenerering tillgänglig för kunder vid tidpunkten för användning och/eller lagring av förnybar energi. Med hjälp av modulära system kan tekniken anpassas efter användarbehov och efterfrågan.

"PIEL är kända för sina högt tillförlitliga alkaliska generatorer och gör det nu möjligt för McPhy att erbjuda kompletta lösningar för sammankopplad lagring av vätgas och elektrolysör. Detta innebär ett betydande framsteg när det gäller tillgänglighet och självbestämmande för våra kunder," säger Pascal Mauberger, vd för McPhy Energy. "Det ger dessutom McPhy tillgång till PIEL-kunder och globala kommersiella nätverk."

Att PIEL integreras in i McPhy Italia innebär en enorm tillväxtmöjlighet för båda företagen. PIEL tar generatorer och industriella kunder till McPhy, samtidigt som de får tillgång till McPhys lagringsteknik och kunder på energimarknaderna. PIEL kommer också att gynnas av ytterligare finansiering som gör det möjligt för företaget att påskynda projekt under utveckling.

"Jag är särskilt glad över att välkomna Robert Rasoini, med hans djupgående erfarenhet av elektrolys och vätgas, till McPhys ledningsgrupp," fortsätter Mauberger. "Han har lett PIEL i över tio år och kommer att fortsätta att göra det under ledning av McPhy Italia."

"Integrationen av de två systemen gör det möjligt för oss att kunna ge våra kunder ett ultraflexibelt erbjudande," förklarar Adamo Screni, vice VD för försäljning, medlem i ledningsgruppen och vd för McPhy Energys nya italienska dotterbolag. "Genom att skapa ett mycket rent, enkelt och ekonomiskt erbjudande, som är mycket mer attraktivt än dagens lösningar, kan vi underlätta tillgången till väte på plats för användare av industriell vätgas. För energilagringsmarknaden är detta en "allt-i-ett-lösning" som optimerar en anläggnings globala avkastning."

Några månader efter öppnandet av sitt tyska dotterbolag (juli 2012) bekräftar detta förvärv påskyndandet av McPhy Energys expansion och företagets position som en internationell ledare på vätgasmarknaden.

Förvärvet förvaltades av Gianni-Origoni-Grippo-Capelli Partners (Rom).

OBS: McPhy Energy kommer att medverka på utställningen "T-Gold Machinery and Tools" och finnas i monter 4156 påpaviljong L(Vicenza, Italien, 19-24 januari2013)

I korthet-senaste nyheterna från McPhy Energy:

Januari 2013: förvärv av PIEL i Italien (http://www.piel.it)

December 2012: McPhy Energy blir en aktör i Tysklands energiövergång då ITM Power väljer McPhys teknik för vätgaslagring

November 2012: McPhy Energy deltar iGRHYD-projektet och injiceraren fläkt avinnovation in i detfranskagasnätet

Oktober 2012: McPhy Energy är för tredje året i rad ett av de 100 främsta företagen inom miljöinnovation världen över

Juli 2012: McPhy Energy expanderar verksamheten i Europaoch utser Roland Kaeppner till vd för Tyskland

Om McPhy Energy - http://www.mcphy.com McPhy har sitt säte i Drôme och Isère i Frankrike. Företagets affärsidé är att industrialisera och kommersialisera en innovativ teknik för vätgaslagring med hjälp av magnesiumhydrider. Tekniken erbjuder unika fördelar jämfört med andra lösningar för vätgaslagring och inriktar sig på den industriella vätgasen och förnybara energimarknader. McPhy Energy äger exklusiva rättigheter till en patentportfölj som är resultatet av mer än åtta års forskning vid CNRS i samarbete med Joseph Fourier University (Frankrike). McPhy är medlem i TENERRDIS konkurrenskluster och är involverad som direkt partner eller underleverantör i flera forskningsprojekt. McPhy Energy finns med på Global Cleantech 100 och Top 5 Cleantech Frankrike. Företaget har nyligen tecknat flera kontrakt i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Italien och Japan, vilket påvisar företagets tekniska ledarskap.

Detta meddelandes ursprungliga källspråkstext är den officiella versionen. Översättningar tillhandahålls endast som ett stöd och skall jämföras med källspråkstexten, vilken är den enda versionen av texten som har rättslig verkan.

SOURCE McPhy Energy