Nolek Lanserar Banbrytande Portabel Läcksökare

Apr 19, 2013, 07:58 ET from Nolek

NORSBORG, Sweden, April 19, 2013 /PRNewswire/ --

De senaste fem åren har Nolek spenderat betydande summor och tid på utvecklingen av den patentansökta SniffIT Teknologin®. Först släpptes en analog version av produkten på marknaden. Sedan dess har Nolek arbetat med digitaliseringen av produkten, förbättring av mätcellen och andra generella förbättringar. Äntligen är den nya produkten klar för marknaden.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130319/610687-a )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130319/610687-b )

Den nya SniffIT Digital® serien av portabla läcksökare ritar praktiskt taget om hela läcksökarmarknaden. De nya SniffIT Digital® läcksökarna är de mest noggranna och mätkänsliga bärbara läcksökarna i världen. Utöver det, så är SniffIT Digital® läcksökare de lägst prissatta läcksökarna inom sitt mätkänslighetsområde.

"… Det teknologiska språnget som Nolek har tagit med dessa nya läcksökare kan enkelt visualiseras genom att jämföra skillnaden på de första bilmonterade mobiltelefonerna med dagens iPhones. Vi har tagit en produkt som marknaden generellt ser som en stor dyr låda med slang och har skapat en produkt som är riktigt bärbar, dvs. inte större än en mänsklig hand och avsevärt mycket lättare. Samtidigt har SniffIT Digital®serien av läcksökare högre känslighet och kan mäta snabbare och noggrannare med flera nya funktionaliteter jämfört med den gamla stenåldersteknologin.

Vi är väldigt stolta över SniffIT Digital®serien av läcksökare, och vi vet att våra kunder är villiga att ta detta teknik-språng tillsammans med oss. Vi har redan fått fantastisk feedback från markanden och vi ser nu fram mot att erbjuda dessa revolutionerande produkter till nya och existerande kunder…" Kommenterar Pär Thomaeus, Säljchef för Noleks Standardprodukter

SniffIT Digital®serien av läcksökare kommer först att släppas i två versioner. SniffIT X1 Pro & Lite för detektering av Helium och Vätgas, och SniffIT X3 Pro & Lite för detektering av kylmediagaser. SniffIT X1 Digital® kan detektera Helium och Vätgas ner till 1*10⁻⁶ mbar.l/s. SniffIT X3 Digital® kan detektera kylmediagaser ner till 0,5g/år.

Under 2013 kommer ytterligare versioner av SniffIT Digital® serien att släppas, som t.ex. för CNG.

För frågor gällande SniffIT Digital® serien vänligen kontakta: par.thomaeus@nolek.com +46-8531-94200


SOURCE Nolek