Nytt rekordresultat för glispa Media gör dem till snabbast växande företag inom Performance Marketing i Tyskland

Jan 28, 2014, 08:11 ET from glispa GmbH

BERLIN, January 28, 2014 /PRNewswire/ --

 

Det marknadsledande bolaget inom internationell performance marketing tillkännager 130% tillväxt och över 400 Miljoner SEK i omsättning för 2013 vilket gör dem till det snabbast växande företaget i Tyskland inom performance marketing.

glispa media, ett av Europas ledande bolag inom performance marketing, hade ett rekordresultat under 2013 med över 130% tillväxt i både omsättning och resultat. Detta innebär att glispa media nu är det snabbast växande privata bolaget inom performance marketing i Tyskland. Företaget specialiserar sig pa planering, lansering och optimering av globala marknadsföringskampanjer för både mobila och digitala annonsörer. Numret av aktiva marknadsföringskampanjer steg 350% till över 4000 och antalet annonsörer steg från 312 i Februari, 2013 till över 600 annonsörer i slutet av året. Glispas alla annonsörer har naturligtvis även de tagit del av det positiva resultatet vilket bevisas med de i genomsnitt 15 Miljoner nya införskaffade kunder i månaden under 2013.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140128/666849 )

glispa använder sin egen teknologi för att implementera och hantera marknadsföringskampanjer, kallad "Wisdomkeeper", vilket är ett unikt, egenutvecklad system för kampanjoptimering och tracking. Mer egenutvecklade teknologier kommer lanseras under 2014 och den strategiska inriktningen på snabbt växande mobila marknader som bl a BRIC marknaderna med speciellt fokus pa China där glispa redan arbetar med 40 av de 50 största Internetföretagen.

VD för bolaget är tillika svensk och heter Tim Nilsson. Nilsson har varit med sedan bolaget grundades i Berlin 2008 och har som målsättning att bli världens ledande bolag inom performance marketing. Tim Nilsson var tidigare del av det management team i  tyska affiliate nätverket zanox, som mycket framgångsrikt sålde sin verksamhet till mediajätterna Axel Springer och Publigroupe för cirka 1,9 Miljarder SEK (215 Miljoner Euro) år 2007. Nilsson ansvarade för internationaliseringen av dess publisher verksamhet och hjälpte även till att etablera zanox i UK som VD på deras Englandskontor. I Sverige är Nilsson bl a känd för att ha grundat Tillväxtpiloterna under sin studentid vid internationella Handelshögskolan i Jönköping. Tillväxtpiloterna var ett internationellt traineeprogram som syftade till att utbilda "tillväxtpiloter" genom att matcha nyutexaminerade toppstudenter med några av Sveriges snabbast växande företag.

Nilsson kommenterar resultatet och sammanfattar året: "2013 innebar enorm tillväxt i både omsättning och lönsamhet för både oss och våra kunder. Vi kommer att fortsätta investera i nya teknologier för optimal kampanjoptimering och geografiskt står de mobila tillväxtmarknaderna som Asien, Sydamerika och Östeuropa i fokus där målsättningen är att hjälpa våra största globala annonsörer ta en marknadsledande position där."

Om glispa

Bolaget grundades 2008 i Berlin, Tyskland, och är ett ledande bolag inom performance marketing  för mobila och digitala kunder. glispa hjälper globala annonsörer som Baidu, Hasbro, Match.com, ToysRus, Kayak och Mail.ru att införskaffa nya kunder i över 180 länder via kanaler som affiliate, display, social, search och mobile. Det internationella företaget har över 100 anställda fran över 35 länder.

For mer information, besök http://www.glispa.com.


SOURCE glispa GmbH