Övernattningspriserna fortsätter att stiga internationellt - aktuell hotel.info-prisbarometer

Sep 24, 2012, 06:55 ET from hotel.info

NÜRNBERG, Tyskland, September 24, 2012 /PRNewswire/ --

Övernattningskostnaderna har ökat i många internationella metropoler. Även i Stockholm var hotellgästerna tvungna att gräva djupare i fickorna än året innan. Detta visar hotel.info, den kostnadsfria online-hotellbokningstjänsten för mer än 210 000 hotell världen över, i sin aktuella hotellprisbarometer.

  • Hotellrummen i Stockholm är betydligt dyrare och kostar i genomsnitt 149,22 euro
  • Moskva åter dyraste metropolen i Europa
  • Internationellt tyngs resebudgeten av en svag euro

Hotellprisbarometerns resultat för europeiska huvudstäder (priser i euro)

Efter OS avlöser Moskva London som dyraste hotellresmålet i Europa igen. Den engelska huvudstaden ligger däremot inte långt efter. För det första upphörde ju sommar-OS först under andra veckan i augusti, för det andra började Paralympics där i slutet på augusti. Den svenska huvudstaden ligger på tredje plats med 149,22 euro. Här måste hotellgästerna gräva betydligt djupare i fickorna då ökningen var 8 %.

I Kiev låg hotellpriserna fortfarande på en relativt hög nivå. Jämfört med året innan var rumssökande tvungna att hiva upp 12,54 % mer på disken. I Köpenhamn låg priserna däremot på en stabil nivå. I framförallt Paris, Amsterdam och Ljubljana kunde hotellgästerna till och med dra nytta av sänkta övernattningspriser.

Hotellprisbarometerns resultat för fler huvudstäder och storstäder (priser i euro)

Vid en internationell jämförelse är "Big Apple" New York fortsatt en mycket dyr historia. I augusti steg övernattningspriserna för gäster inom EU med 22,31 % till 208,59 euro jämfört med samma tidsperiod året innan. Detta beror dels på högre rumspriser, dels på en svagare euro.

Du hittar det fullständiga pressmeddelandet här:

http://www.hotel.info/Press/Article?lng=SV&item=1756

Presskontakt:

Aleksander Szumilas
hotel.info
Hugo-Junkers-Straße 15-17
D-90411 Nürnberg
Tyskland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
e-post: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info

SOURCE hotel.info