Pierre Louvrier trekt zich terug uit EUR840m overname in Bulgarije

Jul 23, 2015, 10:50 ET from EM Advisors Ltd

BRUSSEL, July 23, 2015 /PRNewswire/ --

Pierre Louvrier, de Belgische ondernemer, kondigt aan dat de activa die hij in 2015 in Bulgarije verwierf voor een bedrijfswaarde van EUR840m nu zijn teruggekeerd naar de oorspronkelijke eigenaren. Dit betekent dat de heer Louvrier geen belang meer heeft in deze activa.

De Share Purchase Agreement van 31 januari 2015 inzake de aankoop van aandelen in Vivacom en andere bedrijven, bevatte het recht voor de koper om de verworven activa onder bepaalde omstandigheden terug te geven. Dit recht is nu uitgeoefend.

In een reactie op de aankondiging zei de heer Louvrier: "De reden voor mijn investering in deze bedrijven was om de herstructurering te vergemakkelijken van wat ik veronderstelde was een ​​fundamenteel sterke groep van bedrijven. Het is niet mogelijk geweest om instemming van alle partijen te krijgen binnen een aanvaardbare termijn. Ik blijf ervan overtuigd dat deze bedrijven een mooie toekomst hebben en wens alle betrokken partijen veel succes. "

De heer Louvrier werd op deze transactie geadviseerd door Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, Bonn Steichen & Partners, CMS Cameron McKenna LLP, Hogan Lovells LLP en Liedekerke Wolters Waelbroek Kirkpatrick LLP.

Over de heer Louvrier 

Pierre Louvrier is een Belgische investeerder en ondernemer die in een carrière van 20 jaar met success heeft geïnvesteerd in een verscheidenheid van bijzondere situaties in Europa in sectoren zoals landbouw, voedselverwerkende industrie, vastgoed, telecommunicatie en technologie.

SOURCE EM Advisors Ltd