Svensk Vd Bildar Ny Supergrupp - Albumrelease 26:E Maj 2014

May 19, 2014, 03:00 ET from RockBastard Records

KÖPENHAMN, Danmark, May 19, 2014 /PRNewswire/ --

En av årets stora rock'n'roll-explosioner kommer från ett ganska oväntat håll: The Bullhounds. Gruppen debuterar den 26:e maj med albumet "protector" som bjuder på ofiltrerade låtar där gasen är i botten och bensinförbrukningen i topp. 

Gruppen har en riktig stjärnbesättning med Sheryl Crow och Stevie Nicks gitarrist, Peter Stroud, och tre tidigare medlemmar av sydstatslegenderna Georgia Satellites. Sångare och initiativtagare är Erling Daell, som är delägare och VD i Harald Nyborg och jem & fix, som i dag har 27 butiker och efter sommaren 44 butiker i Sverige. Men utöver detta är Daell mångårig rockälskare.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140519/686744 )

För ett par år sedan tränade han sin röst på Complete Vocal Institute och en kedjereaktion av efterföljande tillfälligheter och inte minst starka vänskapsband skapade The Bullhounds. Daell har känt Georgia Satellites-medlemmerna personligen ända sen 1990-talet, och när han började lufta idén om att göra ett eget album tryckte de på och erbjöd sin hjälp.

- Allt detta har realiserats genom vänskapen, viljan att bidra och tron på 'the power of rock'n'roll'. Så, ja, på så sätt är vi rockens beskyddare, säger Erling Daell om albumtiteln.

Albumet skapades på fem dagar med svett, gitarrjams och ett konstant utbyte av idéer. Grunden var låtar som Erling Daell hade valt ut från så olika källor som ett låtskrivarteam med Thin Lizzy och Black Sabbath på CV:t och Dan Baird, tidigare frontman i Georgia Satellites. Och resultatet har den kantiga sprödheten från The Black Crowes och Neil Young & Crazy Horse och den oförstörda energin från The Hives och Ramones.

- Det var viktigt för mig att göra något som var rent. I mina öron är mycket ny musik så överproducerad att du inte kan känna livet och kraften bakom. Och om det är något som rock'n'roll handlar om så är det liv och kraft, säger Erling Daell.

The Bullhounds är:

Peter Stroud - gitarr (Stevie Nicks, Sheryl Crow)                                                                                                      
Rick Richards - gitarr (Georgia Satellites, Izzy Stradlin)
Mauro Magellan - trummor (Georgia Satellites, Dan Baird & Homemade Sin)
Keith Christopher - bas (Keith & the Satellites, Dan Baird & Homemade Sin, Kenny Wayne Shepherd)    
Erling Daell - vokal

"protector" är producerat av Jeff Bakos, Peter Stroud, Mauro Magellan & Erling Daell.

Få mer information och kolla The Bullhounds musikvideo "Make It" på http://www.thebullhounds.com.

Kontakta bandet på thebullhounds@rockbastard.com

SOURCE RockBastard Records