Ubitus och Omek tillkännager samarbete för att utveckla moln-baserade speltjänster som aktiveras med kroppsrörelser

Jan 11, 2012, 00:09 ET from Ubitus Inc.

LAS VEGAS, January 11, 2012 /PRNewswire/ --

Ledande företag inom cloud-gaming och kropprörelseteknik samarbetar för att utöka innehålls- och leveransalternativ för spel som styrs med kroppsrörelser för TV, digitalboxar och andra produkter

Ubitus (http://www.ubitus.net), det ledande mjukvaruplattformsföretaget för konvergensapplikationer mellan fasta och mobila enheter och Omek Interactive (http://www.omekinteractive.com), den ledande leverantören av teknik för igenkännande av kroppsrörelser, meddelar idag att har man bildat ett samarbetsbolag för att leverera molnbaserade speltjänster som styrs med kroppsrörelser för TV-apparater, digitalboxar, spelkonsoler och för tjänsteoperatörer som tillhandahåller innehållet till dessa produkter.

(LOGOTYP: http://www.prnasia.com/sa/2010/05/07/20100507249159.jpg)

Partnerskapet kommer att skapa ett rikt bibliotek av innehåll för rörelsebaserade spel för det växande antalet produkter som är utrustade med 3D kameror, inklusive både spel och applikationer som särskilt konstruerats för att styras av rörelser och gester, samt anpassade versioner av många av de spel som finns tillgängliga bland Ubitus GameCloud®-tjänster i dag. Tjänsten kombinerar Omeks Beckon™-teknik som möjliggör spelupplevelser med gester för alla 3D-kameror från de främsta tillverkarna och Ubitus GameCloud-teknik, som renderar spel som kräver grafisk bearbetning på molnservern och omvandlar spelmedia till streamad video. Resultatet kommer att bli ett komplett bibliotek av rörelse-aktiverat innehåll tillgängligt för konsumenter och som kan användas i alla vardagsrumsenheter, oavsett vilken 3D-kamera eller processor den är utrustad med.

För leverantörer av OEM-hårdvara och innehållsleverantörer kommer tjänsten att dramatiskt öka mängden rörelse-aktiverade spel och applikationer som de kan erbjuda sina kunder. För utvecklare av rörelseaktiverade spel kommer tjänsten att göra det möjligt för dem att distribuera sina produkter till ett brett spektrum av plattformar, utan att det krävs någon omkodning eller anpassning för särskilda plattformar. Konsumenterna kommer att gynnas av en väsentligt ökad mängd rörelseaktiverade spel och ha möjlighet att spela dessa spel inte bara på sina TV-skärmar utan även på de många surfplattor och smartphones som GameCloud-tekniken också stöder.

"Kombinationen av cloud-gaming och gränssnitt för kroppsrörelser löser många problem för leverantörer av OEM-hårdvara som söker innehåll för rörelsektiverade spel som fungerar i deras olika enheter," sade Jonathan Epstein, vd för Omek "och likaså för utvecklare av rörelsebaserade spel som vill skapa en så bred marknad som möjligt för sina spel.  Den största vinnaren är konsumenterna som kommer att få tillgång till fler interaktiva upplevelser som de kan njuta av, med en spelkontroll vi alla har -- våra egna kroppar."

"Ubitus delar Omeks värderingar -- att göra det lättare att spela, utan begränsningar i tid och rum.  Vi är entusiastiska över att införa denna kombination av cloud-gaming och gränssnitt för kroppsrörelser vid CES 2012 ", sade Wesley Kuo, VD för Ubitus. Ubitus kommer att ha ett nära samarbete med Omek för att aktivera spel och utbildningsprogram under 2012. Den första gemensamma tjänsten för molnbaserade rörelsetjänster kommer att lanseras så tidigt som andra kvartalet 2012. Allt användaren behöver för att använda molnbaserade rörelsetjänster är en stabil internetanslutning och sig själva: inga dyrbara plattformar eller komplicerade spelkontroller behövs.

Ubitus och Omek kommer att demonstrera tjänsten på CES 2012. OEM-leverantörer och tjänsteproducenter som är intresserade av att se demonstrationen ombeds kontakta Leo Hsu, Omek vice ordförande, på lhsu@omekinteractive.com för att boka en tid.

Om Ubitus

Ubitus Inc., det ledande mjukvaruplattformsföretaget för konvergensapplikationer mellan fasta och mobila (FMC) enheter erbjuder innovativa molnlösningar för tillverkare av enheter, tjänsteleverantörer inom fast/trådlös kommunikation,  telekomoperatörer och utvecklare av digitalt innehåll. Ubitus unika programsvit erbjuder användarna massor med bekväm och rolig spel- och multimediaunderhållning i realtid, utan störningar på enkla datorer, anslutna TV-apparater och mobila enheter. Företagets grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Taipei, Taiwan. Företaget har nu har vuxit till över 150 anställda och har kontor i Tokyo, Peking, Guangzhou och Seoul.

http://www.ubitus.net.

Om Omek Interactive

Omek förändrar det sätt som människor interagerar med sina enheter och applikationer genom att tillhandahålla verktyg och teknik som gör det möjligt för tillverkare och programvaruutvecklare att lägga till rörelsebaserade gränssnitt för sina produkter. Omeks mjukvara för att känna igen gester och spåra kroppsrörelser håller på att integreras i TV-apparater, digitalboxar, datorer och kringutrustning, smartphones, interaktiva tecken samt medicinsk utrustning och konditionsträningsprodukter - och i det innehåll och de applikationer som finns i dessa produkter. Omeks mjukvara fungerar i alla 3D-kameror från de främsta tillverkarna och stödjer ett brett spektrum av processorer och operativsystem, vilket ger kunderna möjlighet att utnyttja den senaste tekniken, samtidigt som man bibehåller portabiliteten hos sina applikationer. Omek är ett privatägt bolag med huvudkontor i Bet Shemesh, Israel. Företaget har även kontor i San Francisco och Taipei.

http://www.omekinteractive.com.

© 2012 Omek Interactive Ltd och Ubitus, Inc. Med ensamrätt. Omek, Omeks logotyp, Omek Beckon, Beckon och "The Future Beckons" är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Omek Interactive Ltd. eller dess dotterbolag i USA och andra länder. Ubitus, Ubitus logotyp och GameCloud är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Ubitus, Inc. eller dess dotterbolag i USA och andra länder.

Shaoyi Su
Ubitus Inc.
+886-2-27176123
E-post:  shaoyi.su@ubitus.net

Shaheen Kazi
Omek interaktiva
+1-415-524-7559 x16
E-post:  pr@omekinteractive.com

SOURCE Ubitus Inc.