Varför köpa ett hus i Spanien?

Jul 03, 2015, 07:44 ET from TM Real Estate Group

STOCKHOLM, July 3, 2015 /PRNewswire/ --


 

  • Enligt en studie av TM Real Estate Group är köparens motiv: livskvalitet, det varma klimatet och smidiga flygförbindelser 
  • Britterna är dem som investerar mest i semesterboende i Spanien, följt av franskar, tyskar och skandinavier 

Efter att ha följt utvecklingen de senaste sju åren har det genomsnittliga priset på bostadsmarknaden i Spanien minskat med 0,3% under 2014 enligt Spaniens Utvecklingsdepartement. Prognoserna för i år är att priserna på den spanska fastighetsmarknaden kommer vara stabila. En stabilitet som formats av ökade bostadsköp från utländska privatpersoner.  

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150703/228006 )

Enligt den senaste rapporten från Registreringsdepartementet i Spanien, har antalet husköp av utländska privata investerare nått sin historiska höjd vid slutet av förra året. Denna markanta ökning började redan för fem år sedan och den kontinuerliga tillväxten leder till en "come back" och stärkt förtroende för den spanska fastighetsmarknaden.

Generellt är de flesta av de utländska investerarna turister som tillbringat semester i Spanien, och efter att ha upptäckt landet, beslutit sig för att köpa ett semesterboende i värmen. Enligt en studie av TM Real Estate Group är köparens motiv till ett hus i Spanien: livskvalitet, det varma klimatet och smidiga flygförbindelser.

Vilka är de primära investerarna och vad är deras köpmotiv? 

Enligt uppgifter från det spanska Registreringsdepartementet kommer England på första plats med 18,62% av husköpen, följt av Frankrike (9,39%), Tyskland (7,25%), Belgien (9,90%), Italien (13,06%), Ryssland (5,83%), Sverige (5,83%), Kina (4,41%) och Norge (3,74%)  

TM Real Estate Group har samlat in uppgifter baserat på lägenhetsköpare på medelhavskusten och dessa är de typiska profilerna av köpare beroende på deras ursprung:

  • Engelska köparen: Män och kvinnor över 60 år, pensionerade eller snart pensionerade. Oftast barn och barnbarn. Med en årsinkomst på över 36 000 €. De vill ha en  avkopplande semester; och deras huvudsakliga inköpsmotiv är vädret, de smidiga flygförbindelser och den proffesionella sjukvården som erbjuds i Spanien.
  • Belgiska köparen: Män och kvinnor över 50 år med en hög utbildningsnivå. De är företagsledare med årsinkomster på mer än 60 000 €. De är oftast gifta och har barn och barnbarn, gillar utomhussporter och att äta ute. Det sköna klimatet, närheten till havet och den goda kvaliteten på tjänster som erbjuds är vad som fångar deras uppmärksamhet när de investerar i ett semesterboende i Spanien.

  • Ryska köparen: Oftast är det en man mellan 35 och 45 år, med en hög utbildningsnivå, gift och har barn. En affärsprofil som har en årsinkomst på 80 000 € i genomsnitt. Han gillar stranden, shopping, utflykter och vattensporter. Hans huvudsakliga inköpsmotiv är den goda livskvaliten i Spanien och uppehållstillstånd.

  • Skandinaviska köparen: Gifta par mellan 45 och 70 år, med en bra ekonomi med mer än 90 000 € i årsinkomst. Vanligtvis är de pensionerade par som letar efter ett ställe att träna golf, cykla eller koppla av på stranden. Deras huvudsakliga motiv till att köpa i Spanien är solen, det härliga vädret och de goda flygförbindelserna.

Dessa är köpare med hög köpkraft som tidigare besökt Spanien som turister och som nu utnyttjar de låga priserna på dessa attraktiva lägenheter.

Det mest efterfrågade läget att köpa lägenhet på är på Balearerna och från Madrid till medelhavskusten, speciellt med tanke på deras turistvänlighet och bostadsutbud.

För att ta del av denna växande internationella marknad, presenterar TM Real Estate Group området Mar de Pulpí, Mediterranean Village, som en idealisk plats att njuta på, inte bara av närheten till havet, men också av proffesionell sjukvård, sport och fritidsaktiviteter. Kanske är det på grund av detta som lägenhetskomplexet vid medelhavet tas så väl emot bland utländska köpare. TM har ett urval av bostäder med en stark medelhavs och andalusisk anda, till ett mycket konkurrenskraftigt pris: bungalows med 2 sovrum och 1 badrum från 94 000 €. Alternativen är många, två eller tre sovrum på bottenvåningen med en trädgård, havsutsikt, eller utsikt över poolen. TM erbjuder också möjligheten att sätta en egen personlig prägel på lägenheten genom att välja färg och material på golv, väggar, kakel, garderober och köksinredning. I priset ingår också en parkeringsplats och TM sköter hela processen med att installera vatten och elektricitet från första dagen.

Om TM Real Estate Group  

TM Real Estate Group är en spansk fastighetsutvecklare som är specialiserad på att bygga stora bostadsområden på spanska medelhavskusten, i Mexiko och Brasilien. Deras mål är att förbättra livskvaliteten för sina kunder och skapa miljöer där de både kan leva och njuta. TM Real Estate Groups policy är inriktad på att göra kunderna nöjda alla gånger. Första skissen och utvecklingsprocessen prioriterar alltid kundernas behov. Vänliga och stödjande kundbemötanden skapar trygghet under hela köpprocessen. När köpet är avslutad hjälper After-sales avdelningen och Happy Homes-programmet med frågor relaterade till lägenhetsköpet, lägenhets-, trädgårdsunderhåll och uthyrning om så önskas. Deras TM Club förgyller semestern med sociala aktiviteter. TM Real Estate Group har blivit flerfaldigt prisbelönad av AIPP (Association of International Property Professionals) som Bästa Fastighetsutvecklare i Västeuropa från 2010 till 2013 och av OPP (Overseas Property Professional) som Bästa Globala Fastighetsutvecklare 2014.

Mer information om TM Real Estate Group finns på http://www.tmgrupoinmobiliario.com

PR-kontakt: Red and Square Fashion PR, Brahegatan 20, 114 37 Stockholm, tel: +46-08-642-68-37
Josefin Johansson, e-mail: josefin@redandsquare.com, tel: +46-08-642-67-32


SOURCE TM Real Estate Group