Världens första kommersiella LTE Cloud Gaming-tjänst: Ubitus och NHN Japan stuvar in "G CLOUD" i NTT DOCOMO Android Tablets

Sep 12, 2011, 22:39 ET from Ubitus Inc.

TAIPEI, Taiwan, September 13, 2011 /PRNewswire/ --

Ubitus Inc., det ledande företaget inom cloud computing, meddelade idag lanseringen av världens första kommersiella mobila cloud gaming-tjänst, G CLOUD, med NHN Japan Corporation. Ubitus GameCloud® teknologi finns förladdad i NTT DOCOMO, INC.s LTE Android tablets, som kommer att lanseras i Japan i oktober 2011 eller kort därefter. Denna allians kommer att innebära en rad gemensamma säljkampanjer med start i september.

(Logo: http://www.prnasia.com/sa/2010/05/07/20100507249159.jpg )

Som flaggskeppsapplikation för LTE service "Xi™", kommer G CLOUD att förinstalleras på två nya tablet-enheter från DOCOMO, Samsung GALAXY Tab 10.1 LTE SC-01D och Fujitsu ARROWS Tab F-01D. Användarna kan direkt uppleva ett antal populära spelnamn av hög kvalitet, bland annat online MMORPG och 3D-actionspel från stora tillverkare, genom en en freemium-modell eller köp av "Play Ticket". Ytterligare namn kommer släppas fortlöpande under de kommande månaderna.

"Synergin mellan Ubitus, DOCOMO och NHN Japan har tagit cloud gaming till en ny nivå, och även introducerat en innovativ affärsmodell för spel- och telekommunikationsmarknaderna", säger Wesley Kuo, CEO på Ubitus. "Vi tror att användarna kommer att uppskatta den bekvämlighet och spänning som G CLOUD erbjuder och vi förbinder oss att förse våra kunder med ett större mobilt nöjesutbud med cloud gaming."

Ubitus GameCloud® teknologi är specialiserade på rendering-spel som kräver datorgrafik på servermolnet och bearbetar spelmedia till streamingvideo. De patentsökta streamingteknologierna tillåter mobila enheter med en tunn klient att interaktivt fjärrstyra spel genom ett dynamiskt renderat gränssnitt. Användarna har tillgång till en rad olika spel på sina mobila enheter och kan utöka sin spelupplevelse var och när som helst.

(Xi är ett varumärke eller ett registrerat varumärke som tillhör NTT DOCOMO, INC. i Japan och/eller andra länder. G CLOUD är ett registrerat varumärke som tillhör NHN Japan Corporation i Japan.)

Om Ubitus

Ubitus Inc. är ledande inom programvaruplattformar för FMC-applikationer (fixed-mobile convergence), och erbjuder innovativa cloud computing-lösningar för enhetstillverkare, trådburna/trådlösa kommunikationstjänsteleverantörer, telekommunikationsoperatörer och utvecklare av digitalt innehåll. Ubitus unika uppsättning av teknologier erbjuder användare en rad realtids-, sömlösa, bekväma, interaktiva och roliga underhållsupplevelser i multimedia och spel på PC, IPTV och mobiltelefoner samt assisterar våra kunder inom operativ effektivitetsförbättring, produktförstärkning och sedan marknadstillämpning. Företaget grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Taipei, Taiwan med runt 120 anställda och kontor i Tokyo, Beijing, Guangzhou samt i Seoul.

Mer information finns på http://www.ubitus.net/.

Mediakontakter:

Shaoyi Su
Ubitus Inc. (Taipei huvudkontor)
Tel: +886-2-2717-6123
shaoyi.su@ubitus.net

Shinya Kasuga
Ubitus Inc. (Tokyo-kontoret)
Tel: +81-3-6435-6166
shinya.kasuga@ubitus.net

 


SOURCE Ubitus Inc.