Winterflood Securities blir medlem av Nasdaq OMX Nordics

Sep 14, 2012, 11:16 ET from Winterflood Securities Ltd

LONDON, September 14, 2012 /PRNewswire/ --

Winterflood Securities, ett internationellt kapitalmarknadsbolag och en ledande likviditetsgarant för brittiska värdepapper är nu medlem av Nasdaq OMX Nordics och ger därmed sina kunder direkt tillgång till värdepapper från börserna i Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120914/559948 )

Winterflood Securities tillför stor erfarenhet och engagemang till likviditetsbranschen. Ett kunnigt handlarteam hjälper mäklarfirmor, kapitalförvaltare och institutionella investerare att uppnå bästa möjliga exekvering för över 15 000 överlåtbara instrument, inklusive brittiska, europeiska och nordamerikanska värdepapper, samt investmentbolag, börshandlade produkter, räntebärande tillgångar, strukturerade produkter och fonder.

Philip Yarrow, chef för elektronisk handel på Winterflood Securities kommenterade: "Det här initiativet är en del av Winterflood Securities plan för att utvidga vår kundkrets i Europa och Nordamerika. Vi attraherar fler europeiska och amerikanska institutionella investerare och mäklarfirmor eftersom de inser värdet av vår beprövade affärsmodell som kombinerar toppmodern proprietär teknik med den mänskliga kontakten med mycket kunniga traders."

Oriol Pujol, chef för europeisk affärsutveckling på Winterflood Securities tillade: "Kopplingen till Nasdaq OMX Nordics är ett naturligt steg med tanke på våra kunders ökade handel i europeiska aktier. Ett direkt medlemskap innebär en förbättring av vårt erbjudande och ger våra kunder möjligheten att styra sina order direkt till Nasdaq OMX Nordics förutom många andra börser och multilaterala handelsplattformar. Att kunna erbjuda en flexibel likviditets- och handelstjänst som passar våra kunder är vårt huvudfokus."

Bjorn Sibbern, Head of Equities på Nasdaq OMX Nordics sade: "Vi är glada att en ledande likviditetsgarant som Winterflood Securities har blivit medlem i Nasdaq OMX Nordics, eftersom de genom att lägga till oss sin plattform kommer att bidra till en ökad likviditet för europeiska aktier. Vi är fast beslutade att Nasdaq OMX Nordics ska bli det självklara valet för kunder som söker hög likviditet och en handelsplattform för nordiska aktier."

Om Winterflood Securities:

Winterflood Securities är ett internationellt kapitalmarknadsbolag och en ledande likviditetsgarant för brittiska värdepapper som erbjuder exekvering av högsta kvalitet åt mäklarfirmor, kapitalförvaltare och institutionella investerare. En kombination av traditionella investeringsvärderingar och proprietär teknik används för att leverera ett urval av väldigt flexibla exekveringstjänster som skräddarsys för varje kund.

Winterflood tillhandahåller även supersnabba integrerade elektroniska handelsplattformar som möjliggör:

- omedelbar tillgång till Winterfloods interna likviditet inom alla branscher

- smart order routing direkt till orderböckerna för börser och multilaterala handelsplattformar

- särskild handelstjänst för ordrar som hanteras manuellt

Winterflood Securities är ett dotterbolag till Close Brothers Group plc, en koncern som specialiserat sig på finansiella tjänster och som erbjuder lån, värdepappershandel, rådgivning och investeringslösningar åt ett brett spektrum av kunder. Close Brothers Group plc är noterat på London-börsen och medlem i FTSE 250.

http://www.winterflood.com

The Atrium Building
Cannon Bridge House
25 Dowgate Hill
London EC4R 2GA, England
Telefonnummer: +44(0)20-3100-0012
E-postadress: pr@wins.co.uk


SOURCE Winterflood Securities Ltd