Yelp Lanserar i Sverige

Mar 14, 2012, 19:01 ET from Yelp! Inc.

STOCKHOLM, March 15, 2012 /PRNewswire/ --


- Yelp sätter segel mot Norden och landsätter i Sverige


Yelp (NYSE: YELP), den community-inriktade stadsguiden och söksidan, meddelade idag att sidan nu finns tillgänglig i Sverige (http://www.yelp.se). Från och med idag kommer svenskar kunna skapa konton på Yelp.se och dela med sig av sina åsikter och tips om lokala företag och tjänster. Yelps kostnadsfria iPhone- och Android-appar kommer också vara tillgängliga i Sverige, liksom de kostnadsfria företagsverktygen Yelp för Företagsägare (http://biz.yelp.se).

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20050511/SFW134LOGO)

"Två saker svenskar är kända för är ett bra öga för design och deras passion för äventyr och resor, vilket passar väl in med Yelps plattform", sa Miriam Warren, Marknadschef för Yelp i Europa. "Landet har bokstavligen talat ett smörgåsbord av restauranger med både traditionell svensk husmanskost och delikatesser från runtom i världen, en internationellt ansedd musikkultur som ständigt utvecklas, samt designbutiker med det senaste inom konst och formgivning - och vi ser fram emot att se Yelps community blomstra och etablera sig som den ledande källan för att hitta de bästa lokala företagen i Sverige."

Webbplatsen stöder förutom svenska även holländska, franska, tyska, italienska, engelska och spanska, vilket ger användare åtkomst till lokala tips i sju olika språk. Yelp fortsätter sin explosiva internationella tillväxt, och Sverige blir nu det elfte europeiska landet med ett engagerat Yelp-community.

Medans webbplatsen kommer vara tillgänglig över hela Sverige redan från början, så kommer Yelp inledningsvis fokusera på att bygga upp ett användarcommunity i Stockholm - en stad-för-stad strategi företaget har använt för lanseringar i nya marknader över hela världen.

Du kan få reda på mer information samt se bilder av både Yelp.se och våra iPhone- och Android-appar på Yelps officiella blog (http://officialblog.yelp.com).

Om Yelp:

Yelp (http://www.yelp.se eller http://www.yelp.com) är en webbplats som knyter samman människor med de bästa lokala företagen. Yelp grundades i San Francisco i juli 2004. Sedan dess har Yelp-communities växt fram i och runt storstäder över hela USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Spanien, Italien, Schweiz, Belgien, Australien, och nu senast Sverige. Yelp lockade i snitt fler än 66 miljoner unika besökare per månad under Q4 2011*. Mot slutet av detta kvartalet hade Yelpare skrivit fler än 25 miljoner innehållsrika, lokala recensioner, vilket har gjort Yelp till den ledande guiden för äkta och inflytelserika åsikter om allt från butiker och mekaniker till restauranger och tandläkare. Under samma kvartal valde i snitt 5,7 miljoner unika besökare Yelps Mobilappar för att ta mer informerade konsumentbeslut. För mer information, besök http://www.yelp.se eller skicka ett meddelande till press@yelp.com.

* Källa: Google Analytics, Q4 2011

Mediakontakter: Sverige Jan Fredriksson Helm1 PR jan@helm1.se +46-(0)707-160-068

Storbritannien Elliot Adams Yelp eadams@yelp.co.uk eller press@yelp.co.uk +44-(0)207-549-3603

SOURCE Yelp! Inc.