Den aktuella hotel.info-prisbarometern: Krim-krisen österut - valutautvecklingar som påverkar Europaresor och resor längre bort

May 15, 2014, 05:55 ET from hotel.info

NÜRNBERG, Tyskland, May 15, 2014 /PRNewswire/ --


Samtidigt som hotellrum inom EU blivit dyrare för svenska turister på grund av en svagare krona än året innan, verkar valutautvecklingarna skonsamt på reskassan när man reser längre bort. Hotellprisbarometern från hotel.info [ http://www.hotel.info ]. visar övernattningskostnadernas utveckling inom landet och utomlands.

-  Stockholm  har  det  dyraste  hotellväsendet  i  Europa 

-  Nordiska  länderna  håller  höga  priser  totalt  sett 

-  Krim-krisen  påverkar  hotellmarknaden  i  Kiev 

Stockholm [ http://www.hotel.info/sv/stockholm/hotels-98683 ] innehar med sina 1 322 SEK per natt och rum topplaceringen i Europa. Med Oslo och Helsingfors hamnar ytterligare två nordiska länder inom topp 3. Moskva, som under senare år oftast varit Europas dyraste huvudstad, ligger numera på fjärde plats med 1 272 SEK.

Rubeln och i synnerhet också den ukrainska valutan visar sig i samband med Krim-krisen svagare gentemot den svenska kronan. Hotellgäster från Sverige betalar därför runt 11 % mindre i Moskva jämfört med förra året. I Kiev sjönk rumspriserna baserat på kronor till och med med knappt 25 % till 654 SEK. "Förutom valutaeffekten ser vi också en tydlig minskning i antalet hotellbokningar i Kiev. På grund av oroligheterna och den ihållande osäkerheten undviker många turister och affärsresenärer den ukrainska huvudstaden", kommenterar Ralf Priemer, som bland annat är ledningsrepresentant för den internationella hotellförsäljningen hos hotel.info.

En vändning börjar skönjas i Grekland. I jämförelse med fjolåret måste de som letar rum nu gräva betydligt djupare i fickorna och till exempel betala runt 30 % mer för en övernattning i Aten, där genomsnittspriset ligger på 721 SEK.

Du hittar det fullständiga pressmeddelandet här:

http://www.hotel.info/Press/Article?lng=SV&item=2304

Presskontakt:

hotel.info
Hugo-Junkers-Straße 15-17
D-90411 Nürnberg
Tyskland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
e-post: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info


SOURCE hotel.info