Akbank breidt bescherming tegen fraude met zichtrekeningen en mobiel betalingsverkeer uit door gebruikmaking van het FICO-systeem

-- Vooraanstaande Turkse bank gaat Falcon Fraud Manager gebruiken om fraudebestrijding te verbeteren

ISTANBUL, 10 juni 2014 /PRNewswire/ -- FICO (NYSE: FICO), een vooraanstaand leverancier van predictive analytics- en besluitvormingsmanagement-software, kondigde vandaag aan dat de Akbank, één van Turkije's belangrijkste financiële instellingen, het gebruik van FICO® Falcon® Fraud Manager gaat uitbreiden om transacties via opvraagbare zichtrekeningen (DDA), inclusief mobiele transacties, te monitoren. Akbank is daarmee een van de eerste banken in Europa die kaarttransacties, online bankieren, mobiel bankieren en andere activiteiten van klanten met één en hetzelfde systeem gaat controleren op fraude.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20111010/CG83314LOGO

Akbank maakt al gebruik van FICO Falcon Fraud Manager. Met de software controleert de bank transacties met betaal- en creditkaarten op verdachte activiteit, wordt het zakelijke netwerk gemonitord op potentiële fraude en worden frauduleuze toepassingen met creditkaarten geblokkeerd. Door gebruik te maken van slechts één systeem om transacties met creditkaarten en betaalkaarten te monitoren, en door fraudecontroles op klantniveau, via verschillende kanalen, zoals via internetbankieren, mobiel bankieren, betaalautomaten, callcenters en bijkantoren, uit te voeren kan de Akbank doeltreffender op fraude controleren.

Dankzij een omvangrijker gegevensstroom kan het FICO-systeem verdachte patronen sneller detecteren en de veiligheid voor de klant verbeteren. Het fraudeteam van Akbank gaat het systeem inzetten voor de toepassing van verschillende fraudedetectie-algoritmes. Fraudegevallen kunnen dankzij toepassing van de geavanceerde functionaliteit voor casemanagement op klantniveau in FICO Falcon sneller worden opgelost. De Akbank maakt gebruik van door FICO ontwikkelde, geavanceerde analytics die zowel mondiale alsook lokale fraudetrends analyseren. Daarnaast realiseert de bank speciale workflows voor bepaalde klantsegmenten om de prestaties daarvan te verbeteren.

"Door gebruikmaking van FICO Falcon Fraud Manager hebben we al bijzonder goede resultaten geboekt," aldus Yeşim Harbath, Senior Vice President van Akbank. "Door de integratie van de DDA-module kunnen we onze gewaardeerde klanten nog beter tegen fraude beschermen en dankzij de efficiëntere detectie blijft de overlast voor de klant tot een minimum beperkt. De operationele kosten van het Falcon-systeem zijn lager dan het runnen van twee verschillende systemen. En omdat we slechts één systeem voor het opsporen van fraude voor alle kanalen hoeven beheren en onderhouden, kunnen we onze middelen efficiënter inzetten. We hebben meerdere oplossingen bekeken, maar FICO had het meest overtuigende product en beschikt over de meeste ervaring om het succes van banken zoals de onze te ondersteunen."

"Bankieren via internet en mobiel neemt toe en het is daarom belangrijk dat we fraude een halt toeroepen door het creëren van een cross-channel inzicht in de bankactiviteiten van de klant," vertelt Kerem Gul, verantwoordelijke voor de activiteiten van FICO in Turkije en kantoor houdende het nieuwe bedrijfspand in Istanbul. "We zijn er trots op dat we vooraanstaande banken als de Akbank helpen bij het realiseren van een doeltreffend fraudemanagementsysteem."

Akbank is met haar geconsolideerde activa van circa USD $93 miljard, het uitgebreide nationale distributienetwerk van 900 kantoren en 16.500 medewerkers, de ruim 4.000 geldautomaten en 290.000 POS-terminals voor wat betreft marktkapitalisatie een van de meest waardevolle ondernemingen in Turkije. Daarnaast werd de Akbank, voor de derde achtereenvolgende keer op rij door het Brand Finance - Banking 500, 2014"-rapport uitgeroepen tot het "Meest waardevolle bankmerk van Turkije". The Banker, Euromoney, EMEA Finance en World Finance riepen de Akbank in 2013 uit tot "Beste bank van Turkije". Akbank werd door The Banker ook al uitgeroepen tot "Beste Bank ter wereld op het gebied van technologie en innovatie". Daarnaast won de bank tijdens het Mobile World Congress – GSMA, dat dit jaar in Barcelona werd gehouden, de award voor "Best Smart Phone App of the Year"

FICO® Falcon® Fraud Manager is de meest doeltreffende en uitgebreide oplossing voor het opsporen van betalingsfraude die verliezen door fraude met 50% heeft verminderd. Falcon Fraud Manager wordt voor ruim 2,5 miljard betaalrekeningen gebruikt. Het programma detecteert fraude, minimaliseert de operationele kosten en brengt de overlast voor klanten tot een minimum terug.

Over FICO
FICO (NYSE: FICO), voorheen bekend onder de naam Fair Isaac, is leverancier van superieure predictive analytics-oplossingen die het nemen van onderbouwde beslissingen ondersteunen. De baanbrekende wijze waarop het bedrijf wiskunde toepast om klantgedrag te voorspellen heeft complete bedrijfstakken getransformeerd en betekende een revolutie in de wijze waarop men risico's beheert en producten vermarkt. Innovatieve oplossingen van FICO zijn o.a. state-of-the-art-oplossingen voor het meten van kredietrisico, het beheren van krediet-accounts, het identificeren en minimaliseren van de impact van fraude en het tot in detail afstemmen van aanbiedingen op de klant. Het merendeel van 's werelds topbanken, maar ook vooraanstaande verzekeraars, retailers, farmaceuten en overheidsinstellingen, vertrouwen op de oplossingen van FICO om sneller te kunnen groeien, risico's te beheren, de winst te verhogen en te voldoen aan de wettelijke voorschriften en de mededingingsregels. Kijk voor meer informatie op: www.fico.com. FICO: Make every decision count.

Kijk voor meer nieuws en mediamateriaal van FICO op: www.fico.com/news.

FICO, Falcon en "Make every decision count" zijn in de VS en andere landen geregistreerde handelsmerken van Fair Isaac Corporation.

SOURCE FICORELATED LINKS
http://www.fico.com

More by this SourceCustom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.