Kobo breidt uit met winkel voor kinderen en baanbrekende tijdschriftervaring

-- Deze herfst zullen glossy tijdschriften digitaal worden met Kobo's innovatieve Guided Reading-ervaring, bedrijf biedt meer titels en accounts voor kinderen en tieners aan

TORONTO, 28 augustus 2013 /PRNewswire/ -- Kobo, een internationale leider op het gebied van eReading, heeft vandaag bekendgemaakt dat het deze herfst 's werelds meest populaire tijdschriften op het gebied van mode, wetenschap, zaken en technologie zal aanbieden aan zijn lezers samen met een nieuwe winkel voor kinderen met veilige zoekfuncties en accounts. Het bedrijf gaat samenwerken met belangrijke tijdschriftuitgevers waaronder Conde Nast, Hearst Corporation, American Media, Mansueto, Bauer Publishing Group, Mondadori, Rogers Publishing Limited en Reader's Digest die hun belangrijkste titels zullen aanbieden door middel van Kobo's nieuwe Guided Reading-ervaring. Het bedrijf heeft tevens zijn selectie voor kinderen uitgebreid tot bijna 100.000 titels met titels zoals Diary of a Wimpy Kid, The Day Crayons Quit, Wonder en Catching Fire waardoor kinderen en ouders meer keuze, gemak en waarde krijgen. Kobo's tijdschriften en mogelijkheden voor kinderen zijn vanaf september beschikbaar in de Verenigde Staten via de gratis eReading-apps voor iOS en Android. Daarnaast zal een nieuwe serie Kobo Arc-tablets in oktober dit jaar in de winkel verschijnen. Deze zullen tegen het einde van het jaar internationaal beschikbaar zijn.

"Dezelfde gepassioneerde lezers die Kobo kozen voor hun fictie en non-fictie willen Kobo ook voor ander leesplezier," aldus Michael Tamblyn, Chief Content Officer, Kobo. "Ze willen tijdschriften die dezelfde visuele inhoud hebben als de papieren versie. Ze willen een winkel die hen helpt met het vinden van nieuwe, geweldige boeken voor hun kinderen - dus doen we dat. We lanceren wat volgens ons de beste digitale tijdschriftervaring is en een winkel op Kobo.com die geheel gericht is op kinderboeken."  

VISUEEL GEWELDIGE TIJDSCHRIFTINHOUD
Geperfectioneerd voor Kobo's gratis apps voor Android- en iOS-platformen en de fantastische nieuwe Kobo Arc-tablets, zoals de net uitgebrachte Kobo Arc 10HD; lezers kunnen nu genieten van honderden van hun favoriete tijdschriften op het gebied van popcultuur, gezondheid, sport en mode, met elke dag nieuwe titels. Kobo behoudt de ervaring die tijdschriftuitgevers hebben gecreëerd met een visueel rijke inhoud die lezen op een tablet of smartphone makkelijk maakt met Kobo's Guided Reading. Guided Reading vervangt de sleepbewegingen en het zoomen op een pagina door een eenvoudige enkele tik-interface waarmee simpelweg van de ene naar de ander kolom bewogen kan worden. Door het elimineren van werkbalken en daardoor afleidingen te verwijderen, kunnen lezers zich richten op de inhoud. Hiermee creëert Kobo een heldere en schone interface. De nieuwe ervaring die ontwikkeld is met dezelfde digitale hulpmiddelen voor publicaties die Kobo aanbiedt aan uitgevers, wordt de leeservaring van tijdschriften aanzienlijk verbeterd waardoor lezers van tijdschriften kunnen genieten om wat ze zijn - de perfecte mix van ideeën, entertainment en ontwerp.

DIGITAAL LEZEN IS LEUK VOOR KINDEREN
In een witboek dat uitgegeven is door Kobo, meldde Scholastic dat van de kinderen die een eBook hebben gelezen, een van de vijf zei dat ze meer boeken lezen voor hun plezier. Daarnaast zei bijna de helft van de kinderen in de leeftijd zes tot zeventien jaar dat ze meer boeken zouden lezen voor hun plezier als ze een betere toegang hadden tot eBooks. Met Kobo's nieuwe winkel voor kinderen en kleurrijke, interactieve eBooks wil Kobo het makkelijker maken om het volgende geweldige boek voor kinderen en jonge volwassenen te vinden, met de meest recente, best verkopende serie Read Along-boeken en kleurrijke prentenboeken.

Deze herfst zal Kobo ouders de mogelijkheid geven accounts op te zetten voor hun kinderen zodat zij de geweldige titels in de Kobo-eBookstore veilig kunnen verkennen. Met bijna 100.000 titels in de bibliotheek wil Kobo ouders de mogelijkheid geven om een uitgavelimiet in te stellen voor hun kinderen, eBooks vooraf te selecteren en de zoekinstellingen aan te passen zodat hun kinderen veilig kunnen lezen. Ouders kunnen ook leesdoelen instellen voor kinderen en hun voortgang bijhouden met interessante leesstatistieken - alle functies zijn ontworpen om eReading een educatieve, leuke en vriendelijke ervaring te maken. De winkel voor kinderen zal september dit jaar beschikbaar zijn in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië en zal daarna internationaal beschikbaar gemaakt worden.

Ga voor meer informatie naar www.kobo.com.

Over Kobo Inc.
Kobo Inc. is een van 's werelds meest snelgroeiende eReading-diensten die meer dan 4 miljoen eBooks, tijdschriften en kranten levert aan miljoenen klanten in 190 landen.  Kobo is van mening dat klanten de vrijheid moeten hebben op elk boek op elk apparaat te lezen en levert klanten een keuze voor wat betreft lezen. Kobo heeft eReaders voor iedereen met een grote variëteit aan E Ink eReaders en Google-gecertificeerde Android-tablets om te voldoen aan de stijl van welke lezer dan ook, waaronder de bekroonde Kobo Touch™, Kobo Mini, Kobo Glo, Kobo Aura, Kobo Aura HD, Kobo Arc, Kobo Arc 7, Kobo Arc 7HD en Kobo Arc 10HD. Samen met de gratis populaire eReading-apps voor Apple®, BlackBerry®, Android® en Windows® zorgt Kobo ervoor dat het volgende geweldige boek binnen handbereik is. Kobo eReaders, dat gevestigd is in Toronto en eigendom is van het in Tokyo gevestigde Rakuten, zijn in elke grote winkelketen ter wereld te vinden. Ga voor meer informatie naar www.kobo.com.

Neem voor meer informatie contact op met:
Cerys Goodall
Sr. Director, Public Relations
cgoodall@Kobo.com
+1-647-282-1181

SOURCE Kobo Inc.RELATED LINKS
http://www.kobo.com

Custom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.