Kobo onthult nieuw eReading-aanbod dat een intensere leesbeleving creëert

-- Met de tablets Kobo Arc 10HD, Kobo Arc 7HD en Kobo Arc 7 en de eReader Kobo Aura 6" E Ink wordt de leesbeleving dankzij een uitgewerkt Reading Life-platform op de voorgrond geplaatst

TORONTO, 28 augustus 2013 /PRNewswire/ -- Kobo, een wereldspeler op het vlak van eReading, heeft vandaag zijn nieuw eReading-aanbod onthuld, waaronder de nieuwe eReader Kobo Aura 6" E Ink, de voor Google geschikte Kobo Arc 10HD-tablet en twee Kobo Arc 7-tablets. Dit nieuw aanbod – dat voor lezers werd ontwikkeld – stoelt op de unieke gebruikersomgeving van Kobo: Reading Life. Hierin kan men inhoud verzamelen, beheren en ontdekken, waarmee de bedrijfsbelofte om de leesbeleving op de voorgrond te plaatsen, wordt ingelost.

"Kobo richt zich nog steeds op lectuur, een aloude passie die mensen toelaat op de hoogte te blijven, te ontsnappen, nieuwe culturen te ontdekken, zaken vanuit een nieuw perspectief te beschouwen, terug in de tijd te reizen en zich een nieuwe wereld in te beelden", aldus Michael Serbinis, CEO, Kobo. "Dankzij de uitbreiding van onze e-boekenwinkel met enkele tijdschriften, een nieuwe kinderomgeving en de beste eReading-apparaten, helpen we lezers hun gading te vinden en een intensere leesbeleving te ervaren."

Om de prestigieuze boekenwinkel van het bedrijf met 4 miljoen titels – waaronder nu ook tijdschriften en een specifieke kinderomgeving – naar behoren tot zijn recht te doen komen, zijn de tablets Kobo Arc 10HD en Kobo Arc 7HD met NVIDIA®-processor uitgerust met mooie, gevoelige schermen met hoge definitie en een onbeperkte toegang tot Android™ 4.2.2 Jelly Bean en de Google Play™ Store. Dankzij Reading Life, het gebruikersplatform van Kobo dat een intensere leeservaring biedt, kunnen lezers sneller de inhoud vinden die hen interesseert en collecties van e-boeken, tijdschriften en overige multimedia-inhoud op het web (zoals video's, muziek en spelletjes) op nieuwe manieren rangschikken en beheren. Met de nieuwe leesmodusfunctie van Kobo kunnen storende meldingen en pop-ups van e-mails, apps en sociale media worden uitgeschakeld, de lichtinstellingen worden geoptimaliseerd en het accuvermogen van de tablet van enkele uren naar enkele dagen worden verlengd.

Voor lezers die een specifieke leeservaring wensen, heeft Kobo de prachtige eReader Kobo Aura 6" E Ink ontwikkeld, uitgerust met een schitterend, randloos scherm met hoge resolutie (212 dpi). De Kobo Aura beschikt over een nieuwe, weinig reflecterende schermtechnologie waarmee duplicatie en paginavernieuwing tot het verleden behoren, met het oog op een leeservaring die zo dicht mogelijk bij een boek aanleunt. Het apparaat heeft een capaciteit van 3.000 boeken en een accuvermogen van meer dan twee maanden. Bovendien kunnen lezers voortaan voor de eerste maal ooit – dankzij de samenwerking tussen het bedrijf en Pocket – artikelen en webpagina's versturen en vervolgens op hun E Ink-apparaat lezen.

Dankzij zijn nieuw aanbod aan eReading-tablets en E Ink-eReaders helpt Kobo lezers sneller hun gading te vinden. Dit ligt in de lijn van de gloednieuwe intensere leeservaring (Beyond the Book) van het bedrijf. Daarbij worden hoofdthema's in een boek gemarkeerd en worden verzamelingen van overal op het web onder de noemer 'Collecties' gesuggereerd. Om Kobo's eigen passie voor interessante lectuur te delen, worden de voornaamste collecties gepersonaliseerd met de eigen redactiestem van Kobo, alsook met die van prominente personen zoals auteurs, uitgevers en overige deskundigen die gespecialiseerd zijn in hun domein. 

DE COMBINATIE VAN EEN AANTREKKELIJK DESIGN EN EEN DIEPGAANDE LEESERVARING – VERWACHT OP 16 SEPTEMBER

KOBO AURA

De nieuwe eReader Kobo Aura 6" – die de beperkte uitgave Kobo Aura HD, die overigens door Wired, Inc. Magazine en The Wall Street Journal tot beste eReader werd uitgeroepen, op de hielen zit – is een aantrekkelijke E Ink-eReader met verlichting vooraan. De Kobo Aura is verkrijgbaar in zwart en roze, heeft een randloos scherm met hoge resolutie en is uitgerust met de meest gelijkvormige vooraan verlichte ComfortLight-technologie. Het apparaat zit bovendien in een modern jasje, zodat mensen met plezier – dag en nacht – boeken blijven lezen.

Dankzij het gesofisticeerde design van de eReader – met een Pearl E Ink-scherm van 212 dpi – leunt de leeservaring nauw aan bij een papieren boek. Met de invouw- en zoomfuncties voor FLePub's/pdf's creëert Kobo Aura een fantastische leeservaring die nauw bij een papieren boek aanleunt. Het toestel heeft een weinig reflecterend, golfvormig scherm, waarmee beeldschaduwen en paginavernieuwing tot het verleden behoren. Dankzij de toegang tot 4 miljoen titels, de beheerde collecties van Kobo en de nieuwe samenwerking met Pocket zullen lezers nooit met lege handen staan wat boeiende lectuur betreft. Kobo Aura heeft een opslagcapaciteit van 4GB (maximaal 3.000 boeken) – uit te breiden tot 32GB met een microSD-kaart – en een accuvermogen van maximaal twee maanden, waardoor het toestel perfect is voor boekenwurmen. De Kobo Aura wordt in de detailhandel verkocht voor $ 149,99 en kan in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland vooruit worden besteld via www.kobo.com.

DE BESTE TABLETS MET HOGE DEFINITIE VOOR LEZERS – VERWACHT OP 16 OKTOBER

KOBO ARC 10HD

Kobo Arc 10HD doet lezen alle eer aan met het Reading Life-platform van Kobo, een fascinerend leespaneel dat deel uitmaakt van de gebruikersinterface en onbeperkte toegang biedt tot de inhoud die mensen interesseert, zoals boeken, tijdschriften, nieuws en sociale media. Met een NVIDIA® Tegra® 4 1.8GHz quad-core processor en 2GB aan RAM, is de Kobo Arc 10HD-tablet tot op heden de beste 10-inch HD, voor Google geschikte multimediatablet op de markt voor lezers. De Kobo Arc 10HD-tablet heeft een adembenemend scherm met hoge definitie van 2560x1600 met videoweergave tot maximaal 1080p. Het is dan ook de metgezel bij uitstek voor de rijke inhoud van de boekenwinkel van Kobo – zoals tijdschriften – plus de meer dan 1 miljoen games en apps uit de Google Play Store. De Kobo Arc 10HD-tablet is eveneens uitgerust met een 1.3 MP HD-camera vooraan, dubbele stereoluidsprekers, WiFi 802.11, Bluetooth 4.0 en Miracast-verbindingsondersteuning voor WiFi-mediastreaming. In de leesmodus wordt het accuvermogen verlengd van 9,5 uur naar meer dan 10 dagen. De Kobo Arc 10HD is verkrijgbaar in het zwart en wordt in de detailhandel verkocht voor $ 399,99.

KOBO ARC 7"-TABLETS

De Kobo Arc 7HD-tablet beschikt over het mooi uitgewerkt Reading Life-platform, waarmee lezers voortaan gemakkelijker inhoud kunnen verzamelen, beheren en ontdekken.

De Kobo Arc 7HD-tablet wordt aangedreven door de NVIDIA® Tegra® 3 1.7GHz quad-core processor en heeft een scherm van 1920x1200 met videoweergave tot maximaal 1080p. Dit alles levert een heldere, naadloze beeldervaring op. De HD-tablet heeft 1GB aan RAM, een 1.3 MP HD-camera vooraan en een accuvermogen van maximaal 8 uur, zodat lezers nooit met lege handen komen te staan wat lectuur betreft. De Kobo Arc 7HD is verkrijgbaar in het zwart en wordt in de detailhandel verkocht voor $ 199,99 voor 16GB en $ 249,99 voor 32GB.

Voor lezers die nog niet vertrouwd zijn met tablets biedt Kobo de Kobo Arc 7 aan, ideaal voor onervaren gebruikers en gezinnen. Met een scherm van 1024X600, een MTK 8125 1.2GHz quad-core processor en 1GB aan RAM, biedt de Kobo Arc 7 lezers een compacte multimediatablet voor lectuur en entertainment onderweg. De Kobo Arc 7 wordt in de detailhandel verkocht voor $ 149,99 met 8GB.

OVER READING LIFE

Kobo plaatst de leeservaring op de voorgrond en biedt u bovendien een intensere leeservaring (Beyond the Book) dankzij zijn uitgewerkt Reading Life-platform. In de exclusieve gebruikersomgeving van Reading Life van Kobo krijgen lezers toegang tot alle inhoud die hen interesseert en kunnen ze op basis van hun leesgewoonten inhoud op maat genereren. Bij het nieuwe assortiment van Kobo Arc-tablets worden op het beginscherm de recente lezersactiviteit en gepersonaliseerde suggesties getoond. Met een 'swipe' naar links komen lezers in een grenzeloze Android-omgeving met toegang tot de volledige Google Play Store terecht. Rechts van het beginscherm ontdekken lezers een gepersonaliseerde boekenplank, waarop ze e-boeken, tijdschriften en overige multimedia kunnen verzamelen en rangschikken. Om ervoor te zorgen dat lezers de tablet ten volle kunnen benutten, biedt de leesmodus van Kobo instellingen om storende meldingen van e-mails en apps uit te schakelen, de lichtinstellingen aan te passen en het accuvermogen te verlengen van uren naar dagen.

Dankzij de intensere leeservaring (Beyond the Book) op de nieuwe tablets en E Ink-eReaders kunnen boekenwurmen hun hart ophalen door boeken, collecties en online materiaal verwant aan hun meest recente lectuur en interesses te ontdekken en door te nemen. Terwijl lezers een boek aan het lezen zijn, kunnen ze die functie inschakelen om inhoud die met de hoofdthema's van dit boek verwant is te ontdekken. Met de collecties opent Kobo de deur naar nóg meer leesmateriaal op het web, dat volgens thema's zoals een auteur, genre of domein werd gerangschikt. Dankzij de samenwerking met Pocket kunnen lezers via de functie 'Later Lezen' artikelen en andere webinhoud opslaan en naadloos raadplegen in de rubriek "Artikelen" van hun Kobo-bibliotheek. Daarnaast biedt Reading Life:

  • Keuze tussen 11 lettertypes (waaronder Dyslexie, ontwikkeld voor dyslectische lezers) en 24 lettergroottes
  • Mogelijkheid om nota's te nemen, tekst te markeren en boekwijzers te plaatsen
  • Analyse van de leeservaring met leuke statistieken en prijzen, waardoor lezers meer over hun leesgewoonten ontdekken
  • Mogelijkheid tot het plaatsen van favoriete passages, citaten en boeken op de Facebook-tijdlijn

Surf naar www.kobo.com voor meer informatie

Over Kobo Inc.

Kobo Inc. is een van de snelst groeiende eReading-diensten ter wereld, die meer dan 4 miljoen e-boeken, tijdschriften en kranten aanbiedt aan miljoenen klanten in 190 landen. In de overtuiging dat klanten vrij horen te zijn om eender welk boek op eender welk toestel te lezen, biedt Kobo klanten de keuze tijdens het lezen. Kobo heeft voor iedereen en in de stijl van elke lezer een eReader in aanbieding, met een waaier van E Ink-eReaders en voor Google geschikte Android-tablets. Voorbeelden hiervan zijn de met prijzen bekroonde Kobo Touch™, Kobo Mini, Kobo Glo, Kobo Aura, Kobo Aura HD, Kobo Arc, Kobo Arc 7, Kobo Arc 7HD en Kobo Arc 10HD. Dankzij de gratis, hoogwaardige eReading-apps voor Apple®, BlackBerry®, Android® en Windows® van Kobo, waarborgt het bedrijf dat de volgende aangename leeservaring op de volgende bladzijde op u ligt te wachten. Kobo heeft zijn hoofdzetel in Toronto en wordt in Tokyo door Rakuten uitgebaat. De eReaders van Kobo zijn in de voornaamste detailhandelketens over de hele wereld verkrijgbaar. Surf naar www.kobo.com voor meer informatie.

Meer informatie? Neem contact op met:
Cerys Goodall
Sr. Director, Public Relations
cgoodall@Kobo.com
+1-647-282-1181


SOURCE KoboRELATED LINKS
http://www.kobobooks.com

More by this Source


Custom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.