ManpowerGroup. (PRNewsFoto/ManpowerGroup)

ManpowerGroup: Europeiska arbetsgivare måste angripa den globala anställbarhetskrisen med kraft

May 15, 2013, 08:00 ET from ManpowerGroup

- ManpowerGroups ordförande och verkställande direktör talar till företagsledare i Sverige, och berättar om kompetenslösningar

LINKÖPING, Sverige, 15 maj 2013 /PRNewswire/ -- ManpowerGroup (NYSE: MAN), världsledande inom innovativa bemanningslösningar, ledde idag en diskussion mellan företagsledare och akademiker i Linköping, Sverige, om utmaningarna med den globala jakten på kompetens. Jeff Joerres, koncernordförande och VD för ManpowerGroup deltog tillsammans med företagsledare från hela regionen i två paneldebatter; "Ja, Sverige (och Europa) kan vinna om..." och "Vilka länder är lokomotiven i den globala ekonomin?"

(Logo:  http://photos.prnewswire.com/prnh/20110330/CG73938LOGO-a)

Joerres pratade om viktiga ämnen såsom den stigande globala arbetslösheten och särskilt ungdomsarbetslösheten. Joerres beskrev även de åtgärder som krävs för att locka till sig och behålla eftertraktad kompetens (mer än var tredje arbetsgivare i Sverige har svårt att fylla sina lediga platser enligt ManpowerGroups årliga undersökning om kompetensbrist för 2012); vikten av att söka efter kompetens utanför traditionella rekryteringskällor, inklusive utanför landets gränser; och vikten av att anamma en "möjlig att lära upp"-modell, där man rekryterar baserat på potential snarare än på befintliga kunskaper.

"När arbetsmarknader runt om i världen blir allt mer föränderliga och oförutsägbara måste organisationer vara beredda på en sak som är säker – osäkerhet", sa Joerres. "Arbetsgivare har två val; att antingen fortsätta på traditionellt sätt och hoppas på det bästa, eller att bli mer rörliga, tänka i nya banor och driva innovation, och därmed framgång, med hjälp av kompetens. Genom att tänka så kan arbetsgivare byta "tänk om" mot "tänk när" mitt företag utvecklas."

Under diskussionen berättade Joerres även om sina slutsatser om hur arbetsgivare, regeringar och läroanstalter bör samarbeta för att åstadkomma tillväxt – baserat på ManpowerGroups egna unika insikter och kunskap om arbetsmarknaden – och genom att göra detta minska arbetslösheten, särskilt bland de som tillhör Generation Y. 

Moderator för paneldebatten "Ja, Sverige (och Europa) kan vinna om..." var journalisten och författaren Thomas Gur.

Förutom Joerres deltog följande personer i panelen:

 • Håkan Buskhe, VD, Saab-koncernen
 • Dan Hamilton, Professor och direktör, Centrum för transatlantiska relationer, Johns Hopkins universitetet
 • Anna Jardfelt, Direktör, Utrikespolitiska institutet
 • Sylvia Schwaag Serger, Direktör, Vinnova

Moderator för paneldebatten " Vilka länder är lokomotiven i den globala ekonomin?" var Sandro Scocco, Finanschef, Global Challenge. Förutom Joerres deltog följande personer i panelen:

 • Lars-Eric Aaro, VD, LKAB
 • Mikael Lindström, Konsult, Huawei
 • Ola Pettersson, Finansdirektör, LO
 • Anders Rune, Finansdirektör, Teknikföretagen
 • Cecilia Skingsley, Finansdirektör, Swedbank
 • Dan Hamilton, Professor och direktör, Centrum för transatlantiska relationer, Johns Hopkins universitetet
 • Phil Wickham, VD och styrelseordförande, Society of Kauffman Fellows, Palo Alto

Joerres kommer i morgon att träffa Stockholms handelskammare, personalchefer, politiker och verkställande direktörer för en debatt med titeln "Kompetenskrigets inverkan på Stockholm." Diskussionen kommer att handla om hur kompetensbrist påverkar länders, städers och företags strategier, och Joerres kommer att uppmana företagsledare att överväga flexibla arbetsmodeller, införa moderna och flexibla sätt att hantera personal, samt utveckla ett ekosystem för talang med en kort tid till nytta, för att främja ekonomisk tillväxt.

Om ManpowerGroup

ManpowerGroup™ (NYSE: MAN) är världsledande inom innovativa bemanningslösningar som säkerställer bibehållen kompetens hos den globala arbetskraften till nytta för företag, samhällen, länder och enskilda individer. ManpowerGroup specialiserar sig på lösningar som hjälper organisationer att bli lättrörliga och uppnå en flexibel personalstyrka, och använder sin 65-åriga erfarenhet av arbetsmarknaden för att ta fram arbetsmodeller, utveckla sätt att hantera personal, och få tillgång till de kompetenskällor som koncernens kunder behöver för framtiden. Från bemanning, rekrytering, omställning, outsourcing och karriärplanering till utvärdering, utbildning och utveckling – ManpowerGroup levererar den kompetens som behövs för att driva innovation och produktivitet hos företag i en värld där talentism är nu det dominerande ekonomiska systemet. Varje dag knyter ManpowerGroup över 630 000 människor till arbeten och ökar deras erfarenhet och anställbarhet genom sina relationer med 400 000 kunder i 80 länder och regioner. ManpowerGroups olika lösningar erbjuds via ManpowerGroup™ Solutions, Manpower®, Experis™ och Right Management®. ManpowerGroup utnämndes till ett av Världens mest etiska företag för tredje året i rad år 2013, vilket bekräftar vår position som det mest betrodda varumärket i branschen. Se hur ManpowerGroup gör det möjligt för människor att lyckas på arbetsmarknaden på www.manpowergroup.com. Följ ManpowerGroups ordförande och VD Jeff Joerres på Twitter: Twitter.com/manpowergroupjj

SOURCE ManpowerGroup

Related Links

http://www.manpowergroup.com